Головна Новини Спорт олімпіада і змагання "Жінки не вміють чітко висловлювати свою думку": голову оргкомітету Олімпійських ігор звільнять за сексизм
commentss НОВИНИ Всі новини

"Жінки не вміють чітко висловлювати свою думку": голову оргкомітету Олімпійських ігор звільнять за сексизм

"Токіо-2020" змінить свого організатора через те, що він вважає згубною звичку жінок дуже часто і довго виступати на засіданнях

11 лютого 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

У Японії вибухнув сексистський скандал за участі організаторів Олімпіади "Токіо 2020". Голова оргкомітету звинувачуються у сексизмі стосовно жінок, про це повідомляє DW із посиланням на японський телеканал "Фудзі".

"Жінки не вміють чітко висловлювати свою думку": голову оргкомітету Олімпійських ігор звільнять за сексизм

Йосіро Морі спровокував сексистський скандал. Фото: Ера

Йосіро Морі 83 роки й він виступає категорично проти участі жінок у спортивних комітетах та федераціях.

"Усі засідання тривають дуже довго через їхні часті та довгі виступи. Жінки мають деякі складності у чіткому донесенні своєї думки", — заявив японський політик.

Весь світ обурився таким заявам високопосадовця, його засудили більшість спонсорів Олімпійських ігор, а японський прем'єр зазначив, що такі коментарі не може собі дозволяти ніхто. Волонтери та учасники естафети передачі олімпійського вогню відмовилися працювати, протестуючи проти висловлювань японця.

"Слова Йосіро Морі є абсолютно неприйнятними", — заявили в Міжнародному олімпійському комітеті.

Опозиція вимагає відправити Морі у відставку. Сьогодні відбудеться засідання виконавчого комітету "Токіо-2020", де розглядатимуть його звільнення.

Ймовірним кандидатом на посаду голови оргкомітету Олімпійських ігор є Сабуро Кавабуті — колишній футболіст та мер Олімпійського села. Претенденту зараз 84 роки.

Нагадаємо, що Олімпіаду "Токіо-2020" було перенесено з літа 2020 року на літо 2021 року через  пандемію коронавірусу. Цифри у назві вирішили символічно залишити незмінними: "Токіо-2020". Визначна спортивна подія запланована на 23 липня — 8 серпня нинішнього року.

Раніше "Коментарі" розповідали, що у Верховній Раді України також виступають проти сексизму, так нардепам пропонують заборонити брати участь у пленарних засіданнях у якості покарання за сексистські вислови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини