Зеленський говорить про бойкот Олімпійських ігор та закликає до марафону чесності

Зеленський закликав приєднатись до "марафону чесності", а також пригрозив можливим бойкотом Олімпійських ігор 2024 року.

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні розкритикував ідею нейтральної позиції в спорті. Зеленський зазначив, що українські спортсмени гинуть у війні, а російські продовжують виступи на світових аренах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram президента України.

Президент України закликав до "марафону чесності", щоб зупинити присутність російських спортсменів на Олімпійських іграх 2024 року, які пройдуть в Парижі.

"Ми розпочинаємо "марафон чесності", який буде спрямований на те, щоб очистити Міжнародний олімпійський комітет від лицемірства та будь-яких намагань витягнути у світовий спорт росіян", - говорить президент України.

Український президент вважає, що Кремль використовує спорт для своїх політичних інтересів.

"Немає такого поняття, як нейтралітет, коли триває така війна. І ми знаємо, як часто тиранія намагається використати спорт у своїх ідеологічних інтересах", - говорить Володимир Зеленський.

У підсумку Зеленський зазначив, що Україна готова бойкотувати участь в Олімпійських іграх, якщо Росія та Білорусь відправить спортсменів до Парижу у 2024 році.

Переглянути повне відеозвернення президента України можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про батька відомого тенісиста, який сфотографувався з фанатами Володимира Путіна. Перед цим їх вигнали зі стадіону за російський прапор з обличчям президента Росії на ньому.

Також "Коментарі" писали про зірку Англійської Прем'єр-ліги, яка постане перед судом, через водіння в нетверезому стані.