Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Всі ви – уже чемпіони: як президент провів українських паралімпійців до Токіо
commentss НОВИНИ Всі новини

Всі ви – уже чемпіони: як президент провів українських паралімпійців до Токіо

«Ваша підтримка – наша перемога!» - такий девіз української паралімпійської збірної

13 серпня 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

Українські паралімпійці збираються позмагатися в XVI літніх Паралімпійських іграх. Про це повідомили в Офісі президента.

Всі ви – уже чемпіони: як президент провів українських паралімпійців до Токіо

В Україні паралімпійців провели на ігри в Токіо, фото Офісу президента

Цього року президент ініціював організацію церемонії проводів національної збірної команди паралімпійців. Паралімпійські ігри розпочнуться 24 серпня, у день національного свята для українців — 30-ту річницю незалежності. Триватимуть ігри до 5 вересня.

У промові президент Зеленський назвав паралімпійців переможцями й вибачився за те, що раніше глави держави Україна не проводили їх на ігри.

"Ви – наша гордість і слава, нашого спорту, нашої країни України, нашої волі й духу. І кожен з вас є прикладом незламності та необмежених можливостей. Незалежно від результату, я вважаю, що всі ви – вже чемпіони, вже переможці", — наголосив глава держави.

Також він додав, що у найближчому майбутньому буде створено професійну літню базу для українських паралімпійців як знак пошани до їхньої праці й досягнень.

За словами президента Національного комітету спорту інвалідів України Валерія Сушкевича, майже усі члени збірної України прийшли у великий спорт із дитячо-юнацького спорту для дітей з інвалідністю. Сушкевич назвав участь таких паралімпійців у іграх результатом роботи системи фізичної культури та спорту для людей з інвалідністю, що дала змогу українцям розвиватися й досягати висот у спорті.

Цьогоріч участь в літніх Паралімпійських іграх візьмуть 143 спортсмени у 15 видах спорту з усіх областей України, включаючи тимчасово окупований Крим. Українські паралімпійці рішуче налаштовані на перемоги. 

Державний прапор України символічно передали в руки прапороносцям національної паралімпійської збірної Єлизаветі Мерешко та Віктору Смирнову з рук чемпіона Олімпійських ігор у Токіо Жана Беленюка.

На XVI літніх Паралімпійських іграх будуть розігрувати 540 комплектів нагород. Участь у Паралімпійських іграх візьмуть спортсмени зі 168 країн.

Всі ви – уже чемпіони: як президент провів українських паралімпійців до Токіо - фото 2
Всі ви – уже чемпіони: як президент провів українських паралімпійців до Токіо - фото 3
Всі ви – уже чемпіони: як президент провів українських паралімпійців до Токіо - фото 4
Всі ви – уже чемпіони: як президент провів українських паралімпійців до Токіо - фото 5

Як писав портал "Коментарі", українські паралімпійці стали кращими на Чемпіонаті світу з легкої атлетики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

13 серпня 2021, 15:12

С легкой руки Бубочки мы все уже президенты. Теперь он раздает чемпионов. Герои давно розданы. Остались гении, титаны, боги? Надеюсь, хоть Бог в нашей Устране - один? А Бубочка знает, что это не он?


Новини