Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Володимир Путін зробив дивну пропозицію на саміті ШОС
commentss НОВИНИ Всі новини

Володимир Путін зробив дивну пропозицію на саміті ШОС

Путін хоче створити власні спортивні змагання.

16 вересня 2022, 19:21 comments1605
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Країнам Шанхайської організації співробітництва (ШОС) варто подумати про організацію власних великих спортивних змагань, заявив президент Росії на саміті ШОС.

Володимир Путін зробив дивну пропозицію на саміті ШОС

Володимир Путін зробив дивну пропозицію на саміті ШОС. Фото з відкритих джерел

Виступаючи на саміті ШОС у Самарканді, Узбекистан, російський лідер чітко дав зрозуміти, що він хотів би бачити групу, до якої входять дві найбільш густонаселені країни світу — Китай та Індія — стати противагою Заходу. Багато країн світу розірвали контакти з Росією після її військової агресії проти України, а російські спортсмени були виключені з більшості зі спортивних змагань.

Також на спортсменів РФ вплинув російський допінг-скандал, в якому була розкрита незаконна система державної підтримки багатьох видів спорту. Це сталося після Зимової Олімпіади-2014 в Сочі, і спонукало міжнародні спортивні органи до різкого обмеження участі російських спортсменів у наступній Олімпіаді. Ті, хто брав участь у змаганнях, могли робити це лише під нейтральним прапором.

Є можливості для активної співпраці з перспективою організації великих спортивних заходів під егідою ШОС, — сказав Путін.

Китай у 21 столітті приймав як літню, так і зимову Олімпіаду. Обидві події були затьмарені війною або підготовкою до неї з боку Росії, яка вдерлася в колишні радянські республіки. У 2008 році так було в Грузії і в 2022 році в Україні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, близький соратник Путіна, чия країна має статус спостерігача в ШОС, заявив на саміті:

Ми пропонуємо можливість організації комплексу спортивних змагань у рамках ШОС: літо 2024 року і зима 2026 року, — заявив Лукашенко.

Ці дати збігаються з літніми Олімпійськими іграми у Франції 2024 року та зимовою олімпіадою в Італії 2026 року — обидві події відбудуться в Західній Європі.

ШОС — це блок безпеки, створений у 2001 році. До складу організації входять: Китай, Росія, Індія, Пакистан і чотири пострадянські держави Центральної Азії — Казахстан, Киргизстан, Таджикистан і Узбекистан. Наразі завершується процедура прийняття нового члена — Ірану, ще однієї ворожої із Заходом держави.

Раніше, "Коментарі" повідомляли про слова Сі Цзіньпіна, який висловився на саміті ШОС стосовно "кольорових революцій".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини