Головна Новини Спорт олімпіада і змагання В Україні готуються до зимової Олімпіади: названо суму, яку виділили спортсменам
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні готуються до зимової Олімпіади: названо суму, яку виділили спортсменам

Олімпіада пройде з 4 до 20 лютого 2022 року

28 жовтня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Суму, що була виділена з державного бюджету на підготовку українським спортсменам до зимової Олімпіади в Пекіні озвучив керівник Міністерства молоді та спорту Вадим Гутцайт у Facebook.

В Україні готуються до зимової Олімпіади: названо суму, яку виділили спортсменам

Вадим Гутцайт, фото Facebook

За його словами, тренерам та спортсменам  виділили майже 200 мільйонів гривень для того, щоб вони добре підготувалися до зимових змагань на XXIV Олімпійських іграх у Пекіні, що проходитимуть в лютому 2022 року.

Міністр повідомив, що було закуплено необхідне спортивне обладнання та інвентар для тренувань спортсменів з української збірної. Кращим тренерам уряд призначив виплату 12 стипендій. Таким чином українських тренерів заохочено фінансово. Адже вони докладають чимало зусиль для забезпечення найкращого рівня підготовки спортсменів, що виступають в зимових видах спорту.

Наразі триває розбудова спортивної інфраструктури для збірної України, щоб вона мала місце для тренувань. Зводиться біатлонний комплекс у селі Поляниця, що знаходиться в Івано-Франківській області. У 2020 році на його будівництво було додатково виділено 70 млн гривень.

Міністр Вадим Гутцайт пообіцяв, що через кілька років українські спортсмени побачать іншу картину зі спортивною інфраструктурою завдяки державному фінансуванню.

Наразі проходить ліцензійний відбір спортсменів для участі в Олімпіаді. Склад команд буде формуватися до кінця січня. У Олімпіаді візьмуть участь 2892 атлетів з різних країн світу, вони змагатимуться з семи видів спорту в 24 дисциплінах. Всього розіграють 109 комплектів нагород.

Як повідомляв портал "Коментарі", керівництво Національної антидопінгової організації подало у відставку. Працівники Національної антидопінгової організації України порушили міжнародний стандарт тестування за даними Всесвітньої антидопінгової агенції. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства молоді та спорту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини