Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Український олімпійський чемпіон оголосив про завершення карʼєри після Олімпіади в Парижі
commentss НОВИНИ Всі новини

Український олімпійський чемпіон оголосив про завершення карʼєри після Олімпіади в Парижі

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк оголосив про закінчення кар'єри після Олімпійських ігор 2024.

7 серпня 2024, 09:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Олімпійський чемпіон Жан Беленюк заявив, що Олімпійські ігри у Парижі стануть останніми для нього як борця греко-римського стилю. За словами українського атлета, за тиждень він "йде на пенсію".

Український олімпійський чемпіон оголосив про завершення карʼєри після Олімпіади в Парижі

Український борець Жан Беленюк. Фото з відкритих джерел

Жан Беленюк в інтервʼю виданню "Чемпіон" розповів про завершення кар'єри після Олімпійських ігор 2024. 

"На цей момент я активний спортсмен, але за тиждень, скоріше за все, вже йду на пенсію. Паралельно працюю в українському парламенті, тож мені точно є чим зайнятися у моменті", — сказав Беленюк.

За словами 33-річного українського спортсмена, наразі його головним бажанням є закінчення війни на умовах України та відновлення економіки країни, що дозволить повернутись мільйонам українців, які залишили країну через російську агресію.

Щодо майбутнього, Жан Беленюк заявив, що через війну складно планувати, але спорт буде завжди присутнім у його житті.

"Наразі середньострокових планів не будую, адже невідомо, що буде за рік. Що вже казати за 5 років. Єдине, знаю, що спорт в моєму житті залишиться назавжди. Яка моя роль буде в ньому — це питання відкрите. Може, піду в бізнес. Може, буду займатися настільним тенісом", — розповів Беленюк.

Український атлет додав, що настільний теніс йому подобається з дитинства, і він активно грає в останні роки. Крім того, після завершення кар'єри борця зможе приділити настільному тенісу більше часу.

Жан Беленюк – український борець греко-римського стилю, багаторазовий чемпіон світу і Європи. На Олімпійських іграх 2016 року здобув срібло, а на наступній Олімпіаді у Токіо став чемпіоном. Борець також є народним депутатом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 20-річна плавчиня оголосила про завершення кар'єри після виступу на Олімпійських іграх у Парижі.

Також "Коментарі" писали, що український спортсмен, який міг боротись за золото на Олімпіаді 2024, отруївся перед фіналом змагань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини