Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Українським шахістам рекомендовано не тиснути руку росіянам та білорусам
commentss НОВИНИ Всі новини

Українським шахістам рекомендовано не тиснути руку росіянам та білорусам

Федерація шахів України порекомендувала українським шахістам утримуватися від рукостискань з росіянами і білорусами

29 липня 2023, 21:58
Поділіться публікацією:

Федерація шахів України радить українським шахістам під час участі у Кубку світу та інших міжнародних змаганнях утримуватися від рукостискань з представниками Росії та Білорусі, навіть якщо вони виступають під нейтральним прапором, а також уникати з ними спільних фото-, відеозйомок та розмов. Такі рекомендації українським спортсменам Федерація надала у п'ятницю, 28 липня. Про це повідомляють "Коментарі".

Українським шахістам рекомендовано не тиснути руку росіянам та білорусам

Шахи

"Федерація шахів України рекомендує членам ФШУ утримуватися від рукостискань з представниками Росії та Білорусі, незалежно від того, під яким прапором вони виступають; уникати спільних фото- і відеозйомок з представниками Росії та Білорусі; уникати розмов з представниками країни-агресора у спосіб, не передбачений Правилами шахів", — ідеться у дописі виконкому ФШУ у Фейсбук.

Шахістам також рекомендовано утримуватися від дій, які можуть нашкодити іміджу України, а під час публічних виступів нагадувати про те, що триває війна, розв'язана Росією проти України, у якій Білорусь сприяє діям РФ.

"При цьому велика кількість росіян і білорусів, зокрема, й шахісти, або підтримують владу своїх країн, або мовчи спостерігають за вбивствами та геноцидом українців", — йдеться у заяві ФШУ.

Кубок світу з шахів стартує 30 липня у Баку, Азербайджан.

Нагадаємо, що під час проведення чемпіонату світу з фехтування в Мілані українка Ольга Харлан після перемоги у двобої з росіянкою Ганною Смірновою відмовилася потиснути їй руку. Через це її дискваліфікували на два місяці, але згодом МОК де-факто дезавуював попереднє рішення, надавши Ользі Харлан право виступу на Олімпіаді-2024.

Тим часом, ракетний удар по Запоріжжю: загинули двоє. 

Британська розвідка назвала дві ділянки фронту, де бої у рази посилилися.

А британський фотограф отримав рідкісний кадр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини