Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Українські спортсмени виграли 15 медалей на Паралімпіаді-2024
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські спортсмени виграли 15 медалей на Паралімпіаді-2024

Україна здобула три нові медалі у плаванні на Паралімпіаді-2024

31 серпня 2024, 22:25
Поділіться публікацією:

Українські паралімпійці продовжують дивувати світ своїми досягненнями. Сьогодні, на чергових змаганнях з плавання у рамках Паралімпійських ігор-2024 в Парижі, збірна України виборола одразу три нагороди. До колекції медалей додались одне срібло та дві бронзи.

Українські спортсмени виграли 15 медалей на Паралімпіаді-2024

Україна здобула три нові медалі у плаванні на Паралімпіаді-2024

За інформацією "Суспільного", плавець Ярослав Денисенко став бронзовим призером у фіналі 100-метрівки на спині (клас S12). Його виступ був не тільки визначним, але й став 13-ю медаллю для України на цьогорічній Паралімпіаді. Денисенко посів третє місце у своїй категорії. 

Проте на цьому успіхи українських спортсменів не закінчилися. Слідом за Денисенком на п'єдестал пошани піднялася Анна Стеценко, яка стала срібною призеркою Паралімпіади-2024 на дистанції 100 метрів на спині (клас S12). Для Анни ця нагорода стала вже сьомою на рівні Паралімпійських ігор.

Крім того, Анна Стеценко здобула ще одну бронзову медаль на дистанції 400 метрів вільним стилем (клас S13), яка стала ювілейною 15-ю медаллю для України на цих іграх. 

На цей момент у збірної України вже 15 медалей на Паралімпіаді-2024 у Парижі:

  • Золото — 1;

  • Срібло — 8;

  • Бронза — 6.

Раніше “Коментарію Київ” писали, що Парижі розпочалися XVII літні Паралімпійські ігри-2024, і Україна вже готова боротися за медалі на найпрестижнішому світовому змаганні. Цього року Київщину представлятимуть дев'ять атлетів, які візьмуть участь у чотирьох різних видах спорту. Всі вони — вихованці  Київського регіонального центру "Інваспорт", що спеціалізується на підготовці спортсменів з інвалідністю до змагань найвищого рівня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини