Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Учасники Олімпійських ігор ризикують померти. Шокуючі результати досліджень
commentss НОВИНИ Всі новини

Учасники Олімпійських ігор ризикують померти. Шокуючі результати досліджень

Учасники Олімпійських ігор через аномальну спеку ризикують життям, пише The Telegraph

18 червня 2024, 17:59
Поділіться публікацією:

Спортсмени ризикують життям під час змагань на Олімпійських іграх цього літа через екстремальну спеку, спричинену глобальним потеплінням. Про це йдеться у звіті Британської асоціації сталого спорту під назвою "Вогняні кільця", передає The Telegraph.

Учасники Олімпійських ігор ризикують померти. Шокуючі результати досліджень

Олімпіада

У звіті зазначається, що учасники можуть отримати тепловий удар, який може мати довготривалі наслідки для багатьох органів і навіть призвести до летального результату. Це вже другий звіт цього місяця, який прогнозує катастрофічні наслідки для спорту, якщо глобальне потепління не буде стримане. У попередньому звіті йшлося про те, що стадіон "Кінгсхолм" у Глостері може бути затоплений через підвищення середньої температури у світі на два градуси за Цельсієм.

Автори звіту попереджають, що було б "помилкою" ігнорувати загрозу екстремальної спеки під час Олімпіади 2024 року в Парижі. Олімпійські ігри відбуватимуться в розпал літа, що робить загрозу руйнівної спеки дуже реальною.

Цей прогноз підтримують нинішні, колишні та майбутні олімпійці, зокрема медалісти попередніх Ігор та чемпіони світу з різних видів спорту. Шотландський регбіст Джеймі Фарндейл зазначив, що спортсмени випробовують себе на межі можливостей і не зупинятимуться через небезпечні умови, що створює ризик летального результату.

Марафонська плавчиня Ембер Кіган нагадала про смерть американки Фреш Кріппен у 2010 році під час запливу на відкритій воді в ОАЕ, підкресливши, що спека є серйозною загрозою. Дворазова олімпійська чемпіонка з вітрильного спорту Ханна Міллз зауважила, що у спортсменів під час тренувань в екстремальну спеку температура тіла може підніматися до 39,5°C, що становить значний ризик для здоров'я.

У звіті надано п'ять рекомендацій для організаторів Олімпіади, серед них розумне планування тренувань для уникнення екстремальної спеки; забезпечення безпеки спортсменів та вболівальників через кращі плани регідратації та охолодження; надання спортсменам можливості висловлюватися щодо зміни клімату; посилення співпраці між спортивними органами та спортсменами для підвищення обізнаності про кліматичні проблеми; переоцінка спонсорства викопних видів палива у спорті.

Також зазначається, що через декілька років проведення Олімпійських ігор може стати неможливим через зростаючу спеку.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за вхід на Олімпіаду доведеться платити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини