Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Третє "золото" на Паралімпіаді: в якому виді спорту Україна стала кращою
commentss НОВИНИ Всі новини

Третє "золото" на Паралімпіаді: в якому виді спорту Україна стала кращою

Українка Ганна Стеценко змогла першою подолати заплив на дистанції 400 метрів

27 серпня 2021, 14:44
Поділіться публікацією:

Українська національна паралімпійська збірна продовжує дивувати своїми фантастичними результатами! 27 серпня, в третій день змагань, котрі проходять в японському Токіо, до загального командного заліку України одна за однією "летять" медалі різного ґатунку". Як повідомляє "Спорт.юа", до них додалася вже й третя "золота" нагорода.

Третє "золото" на Паралімпіаді: в якому виді спорту Україна стала кращою

Плавчиха Анна Стеценко стала кращою на дистанції 400 м вільним стилем. Фото з відкритих джерел

Медаль відтепер належить 29-річній Анні Стеценко, талановитій плавчині, яка ще на минулих Паралімпійських іграх (ПІ) завоювала не одне призове місце. Цього разу спортсменка найшвидше подолала дистанцію в 400 м. Використовуючи вільний стиль плавання, вона змогла проплисти зазначену відстань за 4 хвилини 23 секунди й 92 мілісекунди.

Другою із результатом 4:26.14 фінішувала представниця збірної Італії Карлотта Гілл. "Бронза" дісталася австралійці Каті Дедекінд (4:35.87).

Слід зазначити, що Анна Стеценко — професійна паралімпійська спортсменка. У неї є проблеми із зором, через що вона змагається в класі S13. Однак це ні разу не заважає їй ставати кращою у своїй дисципліні. Минулої Паралімпіади (2016 рік) Анна виборола чотири медалі, три із яких були "золотими". Ще п'ять нагород плавчиха привезла роком раніше, у 2015-у, із Чемпіонату світу.

Анна Стеценко є уродженкою донецького Соледара. Свого часу на все тих же ПІ-2016 в Бразилії вона змогла побити світовий рекорд, який раніше тримався цілих 20 років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, хто завоював для України другу золоту медаль у загальному заліку.

Також на порталі ви можете ознайомитися з результатами другого дня змагань на Паралімпіаді-2020 і українськими досягненнями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини