Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Спортсменку на 4 роки відсторонили від змагань: вона звинувачує буріто
commentss НОВИНИ Всі новини

Спортсменку на 4 роки відсторонили від змагань: вона звинувачує буріто

Бігунка склала список продуктів, які вона приймала за тиждень до того, як 15 грудня здала аналізи для тесту

16 червня 2021, 23:56
Поділіться публікацією:

Американській бігунці Шелбі Гуліган на 4 роки заборонили займатися легкою атлетикою. Все тому, що її тест на заборонені речовини показав позитивний результат. Однак, сама спортсменка не згодна з рішенням.

Спортсменку на 4 роки відсторонили від змагань: вона звинувачує буріто

Шелбі Гуліган (фото з відкритих джерел)

Як розповіла вона на своїй сторінці в Фейсбуці, Шелбі Гуліган отримала лист від незалежної організації по боротьбі з допінгом Athletics Integrity Unit. У ньому говорилося про відсторонення бігунки від змагань. За словами спортсменки, їй довелося близько 10 разів перечитати лист і скористатися Google, щоб зрозуміти, що сталося. В її аналізах виявили анаболічний стероїд нандролон (використовується для збільшення м'язової маси), про який, як стверджує Гуліган, вона ніколи не чула.

Бігунка склала список продуктів, що вона приймала за тиждень доти, як 15 грудня здала аналізи для тесту. Вона прийшла до висновку, що найбільш імовірним джерелом нандролона стало буріто, яке вона купила в мексиканському фургончику біля будинку і з'їла до тесту. За словами Гуліган, деякі види свиней виробляють нандролон у великих кількостях природним шляхом, а ВАДА відомо, що після вживання їх м'яса тест може показати позитивний результат.

Бігунка стверджує, що ніколи не вживала заборонених речовин і зробила все можливе, щоб довести свою невинність. Вона пройшла тест на детекторі брехні, а один з кращих токсикологів світу досліджував зразок її волосся.

"ВАДА погодилося, що тест не показав в моєму організмі накопичення речовини. Так повинно бути, якби я брала його регулярно. Але ніщо не змінило первісного рішення лабораторії по дискваліфікації", — зазначила Гуліган.

Спортсменка відчуває себе спустошеною, адже завжди було віддано легкої атлетики і мріяла опинитися на вершині олімпійського подіуму. Зараз вона не впевнена, що коли-небудь її мрія здійсниться. Боротьбу за визнання своєї невинності бігунка збирається продовжити. Якщо рішення антидопінгової комісії залишиться в силі, їй доведеться пропустити Олімпійські ігри в Токіо в 2021 році і в Парижі в 2024 році.

Як повідомляли раніше спорт має  бути невід'ємною частиною життя кожного людини, тому що приносить величезну користь для організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини