Скільки грошей отримають українські спортсмени за медалі на Олімпіаді

Національний олімпійський комітет України збільшив призові для українських спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі.

На Олімпійських іграх у Парижі Україну представляють 140 спортсменів, які будуть змагатись за медалі на одному з найпрестижніших турнірів світу. Крім того, у випадку завоювання місця на п’єдесталі, українські спортсмени можуть отримати премії від Національного олімпійського комітету України (НОК).

Президент НОК Вадим Гутцайт озвучив суми, які були закладені в бюджет України, як винагорода за завойовані медалі. Призові за перше місце залишилось незмінним – 125 тис. доларів, така ж сума виплачувалась на Олімпіаді в Токіо. Однак зросли виплати за срібні нагороди – з 80 тис. до 100 тис. доларів, а бронзові медалі оцінюються у 80 тис. доларів, тоді як 4 роки тому за них виплачували 55 тис. доларів.

Призові для українських спортсменів за медалі на Олімпійських іграх 2024:

  1. - Золото – 125 тис. доларів (5,1 млн гривень);
  2. - Срібло – 100 тис. доларів (4,1 млн гривень);
  3. - Бронза – 80 тис. доларів (3,3 млн гривень).

Найвищі виплати за призові у Сінгапуру. За золоті медалі на Олімпійських іграх місцевий олімпійський комітет пропонує 737 тис. доларів – 30 млн гривень. Це одна з найбільших виплат за золоту медаль в історії Олімпійських ігор. Однак ця країна не вигравала золотих медалей з 2016 року.

В районі 200-250 тис. доларів обіцяють призові винагороди за золоті медалі на Олімпійських іграх у Гонконгу, Казахстані, Малайзії, Італії та Норвегії. США виплачує одні з найменших призових для своїх спортсменів – 37,5 тис. доларів (1,5 млн гривень).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на церемонії відкриття Олімпійських ігор публіка освистала спортсменів однієї з країн.

Також "Коментарі" писали про кількість російських спортсменів, які поїхали на Олімпіаду та будуть виступати на змаганнях як нейтральні атлети.