Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Скандал на Олімпіаді: спортсменка скупалась у Сені після чого була госпіталізована
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал на Олімпіаді: спортсменка скупалась у Сені після чого була госпіталізована

Бельгійська триатлоністка Клер Мішель інфікувалась кишковою паличкою на Олімпійських іграх у Парижі.

5 серпня 2024, 12:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Організатори Олімпійських ігор у Парижі вирішили провести частину водних змагань на річці Сена, яка була близько 100 років не придатною для використання людиною. Для цього Франція витратила близько 1,5 млрд євро на покращення якості води. Однак бельгійська триатлоністка Клер Мішель після олімпійських змагань на річці Сена опинилася в лікарні з зараженням бактерією Escherichia coli.

Скандал на Олімпіаді: спортсменка скупалась у Сені після чого була госпіталізована

Триатлоністка з Бельгії Клер Мішель. Фото з відкритих джерел

Організатори Олімпіади кілька разів переносили водні змагання, адже показники бактерії E. Coli перевищували допустимі норми. Попри це та інші заходи безпеки триатлоністка Клер Мішель, після індивідуальних змагань на яких вона фінішувала 38-ю, потрапила у лікарню.

Бельгійський ресурс De Standaard повідомив, що спортсменка вже чотири дні перебуває під наглядом лікарів і не може взяти участь у змішаній естафеті. З цієї причини збірна Бельгії була змушена припинити боротьбу за медалі. Інша бельгійська атлетка Джолієн Вермейлен розповіла, що вона "бачила і відчувала речі, про які хотіла б не думати" під час запливу по Сені.

Причиною забруднення річки стала історична інфраструктура міста. Дощ затоплює каналізаційну систему Парижа, що призводить до прямого викиду неочищених стічних вод, що містять бактерії з фекалій.

Бельгійській федерації триатлону виступила з заявою у які вказала на сподівання, що наступні організатори Олімпійських ігор врахують досвід Парижу.

"Під цим ми маємо на увазі гарантію тренувальних днів, днів змагань і формат змагань, які необхідно уточнити заздалегідь і переконатися, що немає невизначеність для спортсменів, команд і вболівальників", — заявили у Бельгійській федерації триатлону.

Приблизно за місяць до початку Олімпійських ігор тести показали, що кишкова паличка, яка пов’язана з фекаліями та може викликати діарею, інфекції сечовивідних шляхів, сепсис і пневмонію, була в 10 разів вищою за прийнятні рівні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іман Хеліф, яку дехто вважає трансгендерним боксером, який б'є жінок на Олімпійських іграх, відреагувала на критику та пояснила, чи вона насправді жінка.

Також "Коментарі" писали, що на під час тенісного поєдинку Еліни Світоліної на стадіоні в Парижі з'явився український банер з чотирма словами, які розлютили росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини