Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Шостий день Паралімпіади: скільки медалей виграла Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Шостий день Паралімпіади: скільки медалей виграла Україна

Отримавши 54 медалі в загальному заліку, українська національна збірна знаходиться на п'ятому місці Паралімпіади-2020

30 серпня 2021, 18:16
Поділіться публікацією:

Практично тиждень минув із початку Паралімпійських ігор-2020 року, які проходять на території японського Токіо. За останні шість днів українська національна збірна зуміла продемонструвати відмінні результати, завоювавши 54 медалі різного ґатунку. Як українці закінчили сьогоднішні виступи, повідомляють "Коментарі" з посиланням на "24 канал".

Шостий день Паралімпіади: скільки медалей виграла Україна

Україна зайняла п’яте місце в медальному заліку Паралімпіади-2020. Фото із відкритих джерел

Золотом у шостий день змагань можуть похвалитися відразу двоє українців. Першою така нагорода дісталася Марині Литовченко. Медаль вона зуміла "відібрати" в поєдинку з настільного тенісу проти представниці збірної Паралімпійського комітету Росії (ПКР) Маляк Алієвої. Ця медаль стала одинадцятою в загальному заліку золотих нагород української команди.

Однак незабаром додалася і дванадцята ua/ завдяки зусиллям Андрія Трусова, який, до всього іншого, став ще й новим світовим рекордсменом, побивши досягнення, раніше встановлене іншим українцем Богданом Гриненком. Відзначимо, що Трусов став кращим серед плавців на дистанції 100 метрів. Заплив відбувався на спині.

Срібні медалі дісталися Україні завдяки старанням у п'яти різних видах спорту. Це заслуга і тенісиста Віктора Дідуха, і стрілка з пневматичної гвинтівки Андрія Дорошенка, і легкоатлета Ігоря Цвєтова. Також другим до фінішу прийшов плавець Михайло Сербін — у запливі комплексним стилем на 200 метрів.

Ще дві медалі "прийшли" до України завдяки спортсменкам, які були найбільш успішні в метанні диска. Срібна нагорода дісталася Яні Лєбєдєвій, бронзова — Зої Овсій.

Ще три бронзи зуміли здобути Роман Павлик (стрибки в довжину), Ірина Щетнік (стрільба з пневматичної гвинтівки), а також загальна чоловіча збірна з плавання.

Шостий день Паралімпіади: скільки медалей виграла Україна - фото 2

Нагадаємо, що в медальному заліку ми зараз знаходимося на п'ятому місці. При цьому за кількістю завойованих трофеїв українці четверті.

Тримаємо кулаки за наших спортсменів і бажаємо їм подальших успіхів!

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, хто зі спортсменів зумів завоювати золоті нагороди в п'ятий день Паралімпіади, 29 серпня. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, який навколополітичний скандал переслідував збірну України на Паралімпіаді і при чому тут російські пропагандисти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/chanel24/21968
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини