Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Шокуюча позиція МОК: росіяни знову зможуть брати участь у спортивних змаганнях
commentss НОВИНИ Всі новини

Шокуюча позиція МОК: росіяни знову зможуть брати участь у спортивних змаганнях

Міжнародний олімпійський комітет хоче повернути росіян до змагань, але є одна умова.

1 жовтня 2022, 05:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські спортсмени, які не підтримують війну своєї країни в Україні, можуть бути допущені до міжнародних змагань, заявив президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах 30 вересня в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.

Шокуюча позиція МОК: росіяни знову зможуть брати участь у спортивних змаганнях

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах. Фото з відкритих джерел

Більшість міжнародних федерацій дотримувалися рекомендацій МОК, який у лютому після військового вторгнення в Україну заборонив російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях. Через це росіяни не беруть участі в олімпійській кваліфікації. Як наслідок, вони можуть не бути присутніми на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.

Тепер же Томас Бах хоче допустити росіян до змагань.

"Йдеться про спортсменів із російським паспортом, які не підтримують війну, коли беруть участь у змаганнях", — сказав Бах італійській газеті, додавши: "ми повинні думати про майбутнє".

Президент МОК додав, що це не обов’язково має бути відновлення тісної співпраці з воюючою Росією, але з іншого боку, самі ж російські спортсмени не розпочинали війну.

Нагадаймо, що деякі федерації, такі як теніс і велоспорт, дозволили росіянам брати участь у міжнародних змаганнях як нейтральні спортсмени, незважаючи на війну в Україні. Вони лише заборонили використання символів, таких як прапор та гімн.

Деякі російські спортсмени публічно підтримали війну в березні і, як наслідок, отримали дискваліфікацію від відповідних міжнародних федерацій. Золотий медаліст Олімпійських ігор, плавець Євген Рилов з'явився на військовому мітингу за участю Володимира Путіна в Москві. Гімнаст Іван Куляк носив на міжнародному змаганні символ Z на своєму костюмі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дивну заяву російського екс-боксера, а тепер депутат Росії Валуєва.

Також "Коментарі" писали про перший російських спортсменів, яких призвали в армію через оголошену мобілізацію Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

sexxx

1 жовтня 2022, 12:54

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, по обoюднoмy сoгласию, пpoсто попpобуй ------ https://vk.sv/zex


Новини