Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Ще одне «золото» в заліку: хто зі спортсменів приніс перемогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одне «золото» в заліку: хто зі спортсменів приніс перемогу Україні

Українській спортсменці вдалося стати кращою в пауерліфтингу категорії «до 55 кілограм»

27 серпня 2021, 12:27
Поділіться публікацією:

П'ятниця, 27 серпня, стала третім днем змагань на Паралімпіаді-2020 року, котра, як і її олімпійська попередниця, проходить на території японського Токіо. Незважаючи на невеликий спад днем раніше, Україна продовжує запеклу боротьбу за нагороди. Як інформує "24 канал", командна скарбничка нагород нашої збірної поповнили черговим "золотом".

Ще одне «золото» в заліку: хто зі спортсменів приніс перемогу Україні

Мар’яна Шевчук стала найкращою спортсменкою в пауерліфтингу "до 55 кг". Фото із відкритих джерел

Кращою в своїй категорії "до 55 кг" у пауерліфтингу стала Мар'яна Шевчук. Відзначимо, що виступ на цих Паралімпійських іграх — дебютний у подібного масштабах змаганнях для спортсменки. Однак це не завадило їй підняти снаряд вагою 125 кг, легко випередивши всіх суперниць.

При цьому наголошується, що Шевчук злегка ризикувала: вдруге вона "спокусилися" на спробу підняти 128 кг. Ця "вершина" їй не підкорилася, зате китайські і турецькі колеги нашої Мар'яни поліпшили свої результати. Якщо в першу спробу їм вдалося підняти по 118 і 117 кг відповідно, то в наступний раз кожна зі спортсменок поліпшила результат до 124 кг.

Втім, навіть цього ні китаянці Сяо Ціцзюань, ні туркені Бесрі Думан не вистачило, аби перевершити старання українки. Саме тому Мар'яні Шевчук і дісталося паралімпійське золото.

До слова, Україна часто ставала головним чемпіоном у цьому виді спорту на Паралімпіаді. Перед цим "золото" тричі підкорилося Лідії Соловйової.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як українська збірна закінчила свій другий змагальний день на Паралімпіаді-2020.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому Паралімпіаді-2020 не вдалося пройти без навколополітичних ексцесів. Через що виникла хвиля хейту, що піднялася проти українських спортсменів в Росії, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини