Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Паралімпіада-2020: скільки медалей Україна вже виграла в шостий день змагань
commentss НОВИНИ Всі новини

Паралімпіада-2020: скільки медалей Україна вже виграла в шостий день змагань

Командну «скарбничку» нагород українці поповнили 30 серпня золотом, двічі сріблом і бронзою

30 серпня 2021, 10:54
Поділіться публікацією:

Паралімпійські ігри-2020 року, які приймає японське Токіо, зараз у самому розпалі. Українські спортсмени, як і завжди, демонструють відмінні результати, дивуючи уболівальників своїми досягненнями. У шостий день змагань, коли вся Україна ще ледь встигла прокинутися для походу на роботу, наші хлопці та дівчата вже завоювали чотири нагороди, повідомляє "Сегодня".

Паралімпіада-2020: скільки медалей Україна вже виграла в шостий день змагань

Україна займає перше місце серед команд на Паралімпіаді-2020. Фото із відкритих джерел

Медаль найвищої проби дісталася Марині Литовченко. "Золото" вона смогу "відібрати" в поєдинку із настільного тенісу проти представниці збірної Паралімпійського комітету Росії (ПКР) Маляк Алієвої. Ця медаль стала вже одинадцятою в загальному заліку золотих нагород української команди.

Відразу два "срібла" дісталися Україні завдяки старанням у різних видах спорту. По-перше, це заслуга ще одного тенісиста (також настільний вид спорту) Віктора Дідуха. Спортсмен дійшов до самого фіналу і претендував на перше місце в загальному списку, однак зовсім трохи поступився своєму супернику з Китаю Чжао Шуаю.

Ще одна срібна медаль знайшла нового власника в особі українця Андрія Дорошенка. Друге місце при стрільбі з пневматичної гвинтівки стоячи — це відмінний результат! Дорошенко зміг обійти найближчого суперника з Південної Кореї, проте зовсім небагато поступився гравцеві зі збірної Китаю.

"Бронзу" також у стрільбі з пневматичної гвинтівки змогла дістати Ірина Щетнік. На жаль, трохи кращі результати продемонстрували представниці Індії та, що вже традиційно, Китаю.

Нині Україна знаходиться на п'ятому місці в загальному командному заліку. В її "скарбничці" — 47 різних медалей, серед яких 11 золотих. Цікаво, що в цілому за кількістю медалей Україна і зовсім четверта.

Паралімпіада-2020: скільки медалей Україна вже виграла в шостий день змагань - фото 2

Тримаємо кулаки за наших паралімпійців та бажаємо тільки перемог!

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, хто зі спортсменів зумів завоювати золоті нагороди в п'ятий день Паралімпіади, 29 серпня. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, який навколополітичний скандал переслідував збірну України на Паралімпіаді і при чому тут російські пропагандисти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини