Головна Новини Спорт олімпіада і змагання П'ятий день Паралімпіади: хто приніс Україні ще два золота
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ятий день Паралімпіади: хто приніс Україні ще два золота

Українці стали найкращими в стрибках у довжину і академічному веслуванні

29 серпня 2021, 09:07
Поділіться публікацією:

Тріумф української національної збірної на Паралімпійських іграх, які приймає японське Токіо, продовжує бути феєричним. Так, на самому початку п'ятого дня змагань наші спортсмени зуміли вибороти одразу два нових золота. Приємні звістки повідомляє видання "Сегодня".

П'ятий день Паралімпіади: хто приніс Україні ще два золота

Україна стала кращою у стрибках у довжину та академічному веслуванні. Колаж: "Коментарі"

Перша золота медаль в неділю, 29 серпня, Україна дісталася завдяки стрибкам у довжину. Багаторазовій паралімпійській чемпіонці Оксані Зубковській удача усміхнулася і в змаганнях цього року. 40-літня спортсменка знову стала найкращою в своєму виді спорту.

Цікаво, що найвищих щаблів п'єдесталу Зубковська досягає вже 13 років поспіль. В її особистій нагородній скарбничці знаходиться золото із Паралімпіад 2008 року (Пекін), 2012 (Лондон) і 2016 (Ріо-де-Жанейро).

Другу золоту медаль для української команди в п'ятий день завоював Роман Полянський. Спортсмен представляв нашу країну в академічному веслуванні. Згідно з результатами, він був кращим на дистанції в 2000 метрів. Цікаво, що нинішній результат зробив його дворазовим золотим паралімпійським чемпіоном — найвища нагорода вже була у Полянського минулої Паралімпіади в Ріо.

Згідно медальним "показниками", Україна впевнено тримається на п'ятому місці в загальному командному заліку із 36 отриманими медалями різного "якості".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як наша команда закінчила четвертий день змагань. Скільки медалей і в яких видах спорту здобули українські паралімпійці, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, який навколополітичний скандал переслідував збірну України на Паралімпіаді і до чого тут російські пропагандисти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини