Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Новозеландський важкоатлет стане першим трансгендерним спортсменом на Олімпійських іграх
commentss НОВИНИ Всі новини

Новозеландський важкоатлет стане першим трансгендерним спортсменом на Олімпійських іграх

Раніше спортсменка брала участь у змаганнях як чоловік

21 червня 2021, 14:21
Поділіться публікацією:

Новозеландська важкоатлетка Лорел Хаббард стане першою трансгендерною спортсменкою, яка візьме участь в Олімпійських іграх після того, як у понеділок вона пройшла в національну збірну. Про це пише CNN.

Новозеландський важкоатлет стане першим трансгендерним спортсменом на Олімпійських іграх

На Олімпіаді у Токіо вперше виступить трансгендер

Вона буде змагатися в жіночій категорії до 87 кілограмів згідно із заявою, опублікованою Олімпійським комітетом Нової Зеландії, який також оголосив про чотирьох інших членів команди з важкої атлетики.

43-річна Хаббард кваліфікувалася на перенесені Ігри в Токіо у травні після зміни правил, що фактично гарантувало їй місце в суперважкій ваговій категорії. Це буде її перший виступ на Олімпійських іграх.

Важка атлетика була в центрі уваги триваючих жарких дебатів з приводу трансгендерних спортсменів, які змагаються в жіночих видах спорту. Десятки штатів США розглядають законодавство, яке заборонило б трансгендерним жінкам і дівчаткам брати участь у жіночих категоріях, а деякі з них вже ввели заборони на спорт у цьому році.

Участь Хаббард у жіночих категоріях викликала суперечки і раніше. Так, у 2018 році Федерація важкої атлетики Австралії спробувала заборонити їй брати участь в Іграх Співдружності на Золотому узбережжі, але організатори відхилили цей крок. А у травні, після того як Хаббард успішно пройшов кваліфікацію, бельгійська важкоатлетка Анна Ванбеллінгхен заявила сайту новин Олімпійських ігор, що ситуація була несправедливою і це схоже на поганий жарт.

Хаббард брав участь у змаганнях з важкої атлетики серед чоловіків у 2013 році. Вона має право брати участь в Олімпійських іграх з 2015 року, коли Міжнародний Олімпійський комітет (МОК) опублікував нові керівні принципи, що дозволяють будь-якому спортсмену-трансгендеру виступати як жінка за умови, що рівень тестостерону у них нижче 10 наномоль на літр протягом не менш ніж 12 місяців до їх першого змагання.

Її затвердили для участі в Олімпійських іграх у цьому році після відповідності критеріям Міжнародної федерації важкої атлетики, МОК і Олімпійського комітету Нової Зеландії, йдеться в заяві комітету у понеділок.

Раніше "Коментарі" писали, що за спортивними пригодами анімованого сумоїста по всьому світу спостерігало понад 3,4 млн осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

21 червня 2021, 16:36

Задолбали ублюдки, пидорасам рекламу делать! Этих тварей живьем сжигать при выявлении нужно! Что жидов, что пидарасню!


Новини