Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Маск та Роулінг поставили під сумнів її стать: алжирська боксерка з Олімпіади подає до суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск та Роулінг поставили під сумнів її стать: алжирська боксерка з Олімпіади подає до суду

Алжирська боксерка Іман Хеліф подала до суду на Ілона Маска, Джоан Роулінг, Дональда Трампа за їх жінконенависницькі та сексистські заяви під час Олімпійських ігор у Парижі.

15 серпня 2024, 09:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Ілон Маск та Джоан Роулінг стали фігурантами кримінальної справи щодо "актів кібербулінгу" проти боксерки Іман Хеліф. Вони в соціальних мережах поставили під сумнів її право брати участь в Олімпіаді через нібито невідповідність статті, вказуючи, що Хеліф нібито є чоловіком, який б’є жінок.

Маск та Роулінг поставили під сумнів її стать: алжирська боксерка з Олімпіади подає до суду

Хеліф подала до суду на Маска та Роулінг. Фото з відкритих джерел

В інтерв’ю виданню Variety адвокат Хеліф Набіль Буді розповів, що відділ боротьби зі злочинами на ґрунті ненависті французької поліції розслідуватиме звинувачення алжирської боксерки Іман Хеліф у кібербулінгу на підставі статі та публічних образ. Позов Хеліф було подано проти соціальної платформи X, що за французьким законодавством означає розслідування усіх випадків щодо кібербулінгу та публічних образ на адересу алжирської боксерки. За словами Набіля Буді у позові зокрема фігурують Джоан Роулінг, Ілон Маск, а також частиною розслідування стане Дональд Трамп.

Нагадаємо, що на Олімпійських іграх виник скандал після того, як італійська боксерка Анджела Каріні відмовилася від бою з Хеліф через кілка секунд після початку матчу, вказавши, що не отримувала ще ніколи таких сильних ударів. Після цього у мережі поширились заяви, що Хеліф нібито трансгендер або чоловіком. Вони виникли на підставі незрозумілого тесту від Міжнародної федерацієї боксу (IBA), який Хеліф провалила. 

У публікації на платформі X Роулінг описала боксерський поєдинок словами, що "чоловік б'є жінку", а Маск поділився дописом, в якому сказав, що "чоловікам не місце в жіночому спорті". Трамп опублікував фото поєдинку, написавши: "Я буду тримати чоловіків подалі від жіночого спорту".

Однак Міжнародний олімпійський комітет захистив Хеліф і засудив тих, хто поширював дезінформацію.  В МОК зазначили, що очолювана росіянином IBA не надала доказів того, що Хеліф нібито є чоловіком. 

Маск та Роулінг поставили під сумнів її стать: алжирська боксерка з Олімпіади подає до суду - фото 2

Іман Хеліф з золотою медаллю Олімпіади в Парижі

Іман Хеліф на Олімпійських іграх 2024 виграла золоту медаль у змаганнях з боксу серед жінок у напівсередній вазі, перемігши попередню чемпіонку світу Ян Лю з Китаю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що батько Хеліф не витримав і показав остаточний доказ щодо його доньки.

Також "Коментарі" писали про те, що алжирська боксерка Іман Хеліф відреагувала на критику та розповіла, чи справді вона жінка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини