Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Хто зможе відвідати відкриття Олімпіади в Токіо
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто зможе відвідати відкриття Олімпіади в Токіо

Кількість людей на відкритті буде меншою за 10 тисяч

6 липня 2021, 10:03
Поділіться публікацією:

Уряд Японії вивчає питання про допуск на церемонію відкриття лише високопоставлених представників, включно з прибулими важливими іноземними гостями, представниками спонсорів ігор і дипломатами. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на японські ЗМІ.

Хто зможе відвідати відкриття Олімпіади в Токіо

Олімпіада в Токіо - фото з відкритих джерел

Раніше передбачалося, що кількість глядачів на відкритті, яке має відбутися 23 липня, сягатиме десяти тисяч, проте у зв'язку з поширенням коронавірусу в країні та світі ця цифра значно скоротиться. 

Крім того, щоб уникнути поширення коронавірусної інфекції, заходи після 9-ї години вечора проводитимуть без глядачів, у решту часу олімпійські об'єкти заповнюватимуться лише на 50% від загальної місткості.

За інформацією журналістів, усі організаційні питання, що стосуються проведення Олімпіади, обговорюватимуть на переговорах 8 липня. У них візьмуть участь губернатор Токіо і президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, який прибуде до Японії того самого дня.

Прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суга заявив про можливість проведення ігор взагалі без глядачів. Політик хоче, щоб на стадіонах були вболівальники, але додав, що деякі члени правлячої партії виступають за повну заборону.

Раніше "Коментарі" писали, що Олімпіаду-2020 не хотіли скасовувати до останнього. Однак, її довелося перенести через пандемію коронавірусу. У березні їхати на ігри категорично відмовилися Канада та Австралія, які не хотіли ризикувати здоров'ям спортсменів. Олімпійські ігри повністю скасовували  тільки під час Першої та Другої світових вій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини