Головна Новини Спорт олімпіада і змагання «Дайте миру шанс»: очільник МОК сфотографувалися з російським плавцем
commentss НОВИНИ Всі новини

«Дайте миру шанс»: очільник МОК сфотографувалися з російським плавцем

Російський спортсмен Сомов публічно жодного разу не засуджував агресію РФ проти України

22 липня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 22 липня, голова Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах відвідав олімпійське селище в Парижі та закликав до миру перед початком літніх Олімпійських ігор. Під час заходу він сфотографувався з російським плавцем Євгеном Сомовим. Обидва мали на собі шарфи з гаслом "Give peace a chance" ("Дайте миру шанс"), а Сомов також тримав прапорець з цим написом.

«Дайте миру шанс»: очільник МОК сфотографувалися з російським плавцем

Євген Сомов та Томас Бах (фото з відкритих джерел)

Варто зазначити, що Сомов публічно не засуджував російську агресію проти України. Вперше з цим закликом Бах виступив під час відкриття Олімпіади 2022 року в Пекіні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Макрон знову закликає до "перемир'я". Олімпійські ігри, які розпочнуться в Парижі цієї п'ятниці, стануть моментом "політичного перемир'я" на тлі спроб сформувати новий уряд після дострокових виборів. Таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон, інформує "Le Monde". 

Відповідаючи на запитання журналістів у рамках візиту до олімпійського села в Сен-Дені, президент розповів про "спортивне свято" у поєднанні з "олімпійським та політичним перемир'ям".

Водночас, в оточенні Еммануеля Макрона уточнили, що призначення прем'єр-міністра замість Габріеля Атталя малоймовірне до Олімпіади, "якщо не відбудеться колосальне прискорення" переговорів. Перед цим керівниця Європейського кліматичного фонду Лоранс Тубіана, яку частину сил із лівого блоку "Новий народний фронт" пропонувала на посаду прем'єр-міністра Франції, відмовилася висувати свою кандидатуру.

Кандидатуру Лоранс Тубіана запропонували соціалісти, "зелені" та комуністи. Водночас найбільша партія з блоку лівих, "Нескорена Франція", заявила, що не хоче бачити кандидата від "громадянського суспільства", і наполягає, що це має бути їхній представник.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини