Чому російські спортсменки, які представлятимуть країну на Олімпійських іграх, пішли на ізоляцію

Масштаби коронавірусу в Токіо набирають нових обертів

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що безпечні і надійні Олімпійські ігри в Токіо стали демонстрацією глобальної солідарності під час пандемії в той же день, коли рівень інфекції у місті, яке її приймає, досяг свого максимуму за шість місяців. Про це повідомляє Guardian.

Виявлення випадків захворювання коронавірусом у готелі, де зупинилися десятки бразильських олімпіадників, посилило побоювання з приводу поширення інфекції протягом літа. Сім співробітників готелю в місті Хамамацу, розташованому на північний захід від Токіо, показали позитивний результат, повідомив міський чиновник. Він додав, що 31 член бразильської олімпійської делегації був відділений від інших гостей і не був інфікований.

Також російська жіноча збірна з регбі ізолюється на два дні в Японії після того, як масажист команди здав позитивний результат на COVID-19.

13 липня в Токіо було зареєстровано 1149 випадків зараження COVID-19. Це найвищий показник з тих пір, як 22 січня було зареєстровано 1184 випадки, і 25-й день поспіль, коли кількість випадків захворювання була вищою, ніж в той же день тижнем раніше. Також у місті зростає кількість інфекцій, викликаних "Дельта"-штамом коронавірусу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, кому ж вдасться побувати на Олімпіаді глядачем. Подробиці - в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому організатори змагань у Токіо заборонять алкоголь і гучні вигуки під час Олімпійських ігор. У чому причина подібних обмежень, читайте в нашому матеріалі.