Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Чому організатори Токіо 2020 заборонять алкоголь та гучні вболівання під час Олімпійських ігор
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому організатори Токіо 2020 заборонять алкоголь та гучні вболівання під час Олімпійських ігор

В Японії намагаються забезпечити максимально безпечні умови, аби уникнути нового поширення захворювань на COVID-19

23 червня 2021, 14:37
Поділіться публікацією:

До Олімпійських ігор, які мають пройти у Токіо, залишилося 30 днів. Організатори Олімпіади продовжують підготовку та обговорюють умови проведення змагань. Вже відомо про деякі вимоги до організації ігор в умовах пандемії, а тепер ще й додалися нові суворі правила. Як повідомляють видання Reuters та Forbes, організатори Токіо 2020 прийняли рішення заборонити продаж будь-якого алкоголю на майданчиках. Також глядачам буде заборонено брати автографи у спортсменів та гучно вболівати.

Чому організатори Токіо 2020 заборонять алкоголь та гучні вболівання під час Олімпійських ігор

Олімпійські ігри в Токіо. Фото: getty images

Голова оргкомітету Олімпіади в Токіо Сейко Хасімото пояснила журналістам, організатори вирішили заборонити алкоголь на ігрових майданчиках, слідуючи рекомендаціям експертів. Вона додала, що спонсор ігор Asahi Breweries погодився з такою вимогою.  

"Слідуючи порадам експертів, оргкомітет вирішив заборонити продаж та вживання алкоголю на майданчиках, щоб попередити поширення інфекції", — сказала Хасімото.  

За повідомленням Kyodo News, через літню спеку в Японії під час Олімпіади глядачам дозволять знімати маски на відкритих майданчиках, але за умови збереження дистанції.

Всередині місця проведення ігор буде заборонено гучно вболівати та аплодувати, вітатися, розмахувати рушничками чи просити автографи у спортсменів.

До речі, спочатку організатори Олімпіади планували дозволити вживання алкоголю, проте це викликало суспільний резонанс. Тому було прийнято рішення про повну заборону.

Видання "Коментарі" вже писало про те, що організатори Олімпійських ігор назвали умову, за якої змагання відбудуться без глядачів. Зокрема прем’єр Японії Есіхіде Суга не виключає, що такі обмеження можуть ввести, якщо в країні діятиме надзвичайний стан через поширення коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини