Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Чия поразка на Олімпіаді в Токіо стала найболючішою для України — міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

Чия поразка на Олімпіаді в Токіо стала найболючішою для України — міністр

У загальному командному заліку Україна стала 44-ю із 19 завойованими медалями

9 серпня 2021, 18:43
Поділіться публікацією:








Одна із найскладніших в плані карантинних обмежень Олімпіад нарешті завершилася. Українські спортсмени повернулися з японського Токіо, маючи в своєму заліку 19 різних медалей. Однак, за словами глави міністерства молоді та спорту Вадима Гутцайта, всі розраховували на більш успішний виступ нашої команди, інформує "24 канал".

Чия поразка на Олімпіаді в Токіо стала найболючішою для України — міністр

Міністр спорту назвав найобразливішим програш боксера Хижняка. Фото: Getty Images

При цьому чиновник вважає, що навіть такий результат — всього лише 44 місце в загальному заліку — значний успіх для України. Все тому, що нинішні Олімпійські ігри стали дуже складними для представників вітчизняного спорту. Гутцайт підкреслив, що на українських олімпійців відбувався колосальний тиск, що, в свою чергу, робило тяжчою і без того величезну відповідальність.

"Ми в першій двадцятці за кількістю медалей: отримали 16-е місце. Я вважаю, що це успіх", — каже міністр.

Говорячи про поразки, Вадим Гутцайт не приховує, що поразка деяких спортсменів під час олімпійських "битв" засмутила його дуже сильно. Найбільш "болючим" він називає програш Олександра Хижняка, який претендував на золоту медаль у боксі.

Як відомо, спортсмен приголомшливо відіграв два раунди, але в третьому був нокаутований противником.

"Хижняк відразу піднявся, але арбітр не дозволив продовжити бій, зарахувавши українцеві поразку", — з жалем констатує міністр спорту.

Чиновник нагадав, що Хижняк вистояв в дуже складному півфінальному поєдинку, і "золото" було практично в його руках. Однак все склалося інакше, ніж передбачала українська команда. Втім, Гутцайт вважає, що звинувачувати спортсмена в цьому не варто.

Також міністр підкреслив, що українцям не варто дивуватися, якщо багато тренера олімпійської збірної покинуть свої "крісла" за підсумком ОІ-2020.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, який скандал, пов'язаний з позицією українських олімпійців стосовно Росії, розгорівся в інтернеті після завершення Олімпіади в Токіо. Всі подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, хто зі спортсменів приніс українській олімпійській команді єдину золоту медаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини