Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Білоруська спортсменка продає найціннішу свою медаль, щоб допомогти у боротьбі проти режиму Лукашенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруська спортсменка продає найціннішу свою медаль, щоб допомогти у боротьбі проти режиму Лукашенка

Білоруська спортсменка Христина Тімановська, яку намагалися насильно вивезти з Японії в Білорусь, після прибуття до Польщі вирішила продати свою медаль з Європейських ігор у Мінську

9 серпня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Білоруська спортсменка Христина Тімановська, ім'я якої стало відомим на весь світ через спроби насильно вивезти її з Японії в Білорусь, прийняла вольове і дуже непросте рішення — виставити на аукціон свою медаль з Європейських ігор у Мінську. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляє Reuters.

Білоруська спортсменка продає найціннішу свою медаль, щоб допомогти у боротьбі проти режиму Лукашенка

Христина Тимановська. Фото: Reuters

Христина Тімановська, яка раніше звинуватила своїх тренерів у халатності на Олімпійських іграх в Токіо, тепер вирішила, що не має права залишатися осторонь, коли проти її народу діє диктаторський режим. Дівчина, перебуваючи в Польщі, виставила на аукціон eBay срібну медаль Європейських ігор. Її спортсменка отримала у 2019 році, коли була другою на дистанції 100 м.

Спортсменка вже заявила, що гроші, які вдасться виручити з продажу цінної нагороди, будуть спрямовані в Білоруський фонд спортивної солідарності. Христина Тімановська хоче таким вчинком підтримати інших білоруських "зірок" спорту, які також потрапили під "каток" режиму Лукашенка і змушені або виїжджати з країни, або виконувати всі вимоги влади, не маючи ані позиції, ані власної думки. Станом на сьогодні ставки на аукціоні перевалили за 5 тисяч доларів. Тімановська зазначила, що нагорода Європейських ігор-2019 для неї дуже цінна, тому що її вдалося вибороти, виступаючи вдома, за підтримки рідних трибун, сім'ї, друзів.

"Багато людей, в тому числі моя сім'я і родичі, прийшли й уболівали за мене", — зізналася спортсменка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олександр Лукашенко розповів, що образився на Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини