Головна Новини Спорт гімнастика У Росії стерли ім'я спортсменки, яка не підтримала війну проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії стерли ім'я спортсменки, яка не підтримала війну проти України

Олена Ісінбаєва поїхала з Росії до Іспанії, де заявила, що залишається "людиною світу"

22 серпня 2023, 16:43 comments1930
Поділіться публікацією:

У Махачкалі стадіон імені дворазової олімпійської чемпіонки зі стрибків із жердиною Олени Ісінбаєвої перейменували на "Труд". Про це, як повідомляють "Коментарі", йдеться у постанові уряду Дагестану.

У Росії стерли ім'я спортсменки, яка не підтримала війну проти України

Олена Ісінбаєва

Раніше з ініціативою про перейменування виступав голова Дагестану Сергій Меліков.

"Багато хто з нас пам'ятає, як поспішно, без урахування думки городян, легкоатлетичний стадіон у центрі Махачкали шість років тому був перейменований на честь Олени Ісінбаєвої. Так, це талановита спортсменка, яка встановила не один світовий рекорд, але з Дагестаном вона своє життя, своє минуле та майбутнє ніколи не пов'язувала. А останні заяви спортсменки, зроблені з-за кордону, — для нас серйозний сигнал та привід переглянути назву стадіону", — заявив тоді Меліков.

Після того, як спортсменка виїхала з Росії, голова Дагестану висловив думку, що ім'я для стадіону мають обрати самі мешканці республіки. При цьому, на його думку, не виключено, що буде прийнято рішення, повернуться до колишньої назви спортивного об'єкта — "Труд".

"Припускаю, що люди взагалі захочуть повернути колишню назву "Труд". А на честь Олени Ісінбаєвої нехай називають якийсь спортзал в Іспанії, якій вона віддала перевагу перед Росією", — дещо скривджено зазначив глава Дагестану.

У червні іспанська газета El Digital Sur написала, що Ісінбаєва переїхала на острів Тенеріфе. Ймовірно, вона купила там два будинки і таким чином спромоглася отримати ВНЖ Іспанії. Раніше Ісінбаєва була довіреною особою Путіна на виборах 2012 та 2018 років, активно підтримувала його, мала військове звання майора. Але після від'їзду із РФ спортсменка нічого не говорила про напад Росії на Україну. Але зазначала, що надане їй звання майора носить "номінальний характер", оскільки вона "не перебуває і ніколи не перебувала на службі в Збройних силах РФ". Крім того, вона заявила: "Друзі, звертаюся до всіх, хто поширює фейкові статті та інформацію: я людина світу, завжди була і нею залишусь".

Тим часом, Резніков повідомив, скільки в Україні учасників бойових дій.

Париж підготував Києву сюрприз на День Незалежності.

А Володимир Зеленський зустрівся з другом Путіна у Греції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини