Головна Новини Спорт футбол Відомі шість учасників плей-офф Ліги чемпіонів після 4-го туру
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомі шість учасників плей-офф Ліги чемпіонів після 4-го туру

“Реал” Мадрид та “Баварія” встановили рекорди, а “Манчестер Юнайтед” антирекорд

9 листопада 2023, 13:59
Поділіться публікацією:

Після 4 турів групового етапу Ліги чемпіонів вже відомі 6 команд, які вибороли свій квиток до плей-офф. Також деякі з команд встановили рекорди, а деякі навпаки – антирекорди повідомляє Міжнародна федерація футбольної історії та статистики, передають “Коментарі”.

Відомі шість учасників плей-офф Ліги чемпіонів після 4-го туру

Реал забиває у ворота Браги. Фото пресслужба Реала

До 1/8 фіналу Ліги чемпіонів вже пройшли:

  • "Реал Мадрид", 

  • "Реал Сосьєдад", 

  • "Баварія Мюнхен", 

  • "РБ Лейпциг", 

  • "Манчестер Сіті"

  • "Інтер"

Рекорди мадридського “Реала”

Мадридський клуб вийшов з групи Ліги чемпіонів у 32 раз із 32 розіграшів цього турніру в такому форматі. Серед всіх команд, які грали принаймні 3 групових етапи у Лізі чемпіонів, "Реал Мадрид" єдиний, хто має 100% результат.

Крім того, "Реал Мадрид" є командою, яка найчастіше проходила в плей-офф Ліги чемпіонів за підсумками 4 турів (13 разів). Серед лідерів за цим показником також "Баварія" (12), "Барселона" (10), "Манчестер Сіті" (7) та "Ювентус" (7).

Також відзначились і воротарі "Реала" серед яких Андрій Лунін. Вони відбили 3 з останніх 4 пенальті в іграх Ліги чемпіонів.  Два з них парирував Тібо Куртуа та одне, відбив Андрій Лунін проти "Браги". До цього попередні 19 пенальті були неодмінно забиті.

Карло Анчелотті, головний тренер "Реала", завдяки звитязі над “Брагою” випередив Алекса Фергюсона, ставши тренером з найбільшою кількістю перемог (116 проти 115) в історії Кубка європейських чемпіонів та Ліги чемпіонів.

Антирекорди та не тільки “Манчестер Юнайтед” 

  • "Червоні дияволи" зазнали поразки в матчі Ліги чемпіонів (3:4 проти "Копенгагена"), в якому вони вели з перевагою у 2+ голи. Останній раз таке сталося у вересні 2014 року (3:5 проти "Лестера").

  • "Манчестер Юнайтед" вже програв 9 із 17 своїх стартових матчів у цьому сезоні в усіх турнірах, вперше з сезону 1973-74 років, коли вони вилетіли з вищого дивізіону Англії.

  • "Манкуніанці” стали першою командою в історії Ліги чемпіонів, яка забила пенальті в кожному стартовому матчі сезону.

  • Маркус Решфорд отримав свою другу червону картку за "Манчестер Юнайтед" (у 374 іграх у всіх турнірах); попередня була у вересні 2018 року проти "Бернлі".

  • Два гравці "Манчестер Юнайтед" (Каземіро та Решфорд) були вилучені на одному груповому етапі Ліги чемпіонів вперше з сезону 2005-06 (Руні та Скоулз).

  • Хойлунд продовжує свою гольову серію в Лізі чемпіонів, забивши 5 голів у 4 матчах, але все ще очікує на свій перший гол у національних змаганнях (10 ігор без голів, 8 у Прем'єр-лізі та 2 у Кубку ліги).

Рекорд “Баварії”

“Баварія”, яка перемогла "Галатасарай" з рахунком 2:1 продовжила рекордну серію в Лізі чемпіонів: вони здобули 17 перемог поспіль і не програвали вже 38 матчів у груповому етапі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини