Від раку легенів помер відомий футболіст

Серце італійського форварда Паоло Россі перестало битися на 64 році життя 9 грудня 2020 року.

Сьогодні, 10 грудня, сайт La Gazzetta dello Sport повідомив трагічну новину про смерть легендарного італійського футболіста, нападаючого збірної Італії в 1978-1986 роках Паоло Россі. Джерело повідомляє, що Паоло страждав від невиліковної хвороби - раку легенів.

У минулому Паоло Россі був центральним нападаючим, а в чемпіонаті світу 1982 року став найкращим бомбардиром, забивши 6 голів. В цьому ж році французьким тижневиком France Football Россі був визнаний кращим футболістом Європи. За версією спеціалізованого журналу про футбол World Soccer, Россі входив в список найвидатніших футболістів XX століття. Крім того, він також входив і в список FIFA 100.

Відомо також, що кількома роками раніше Паоло був дискваліфікований і посаджений у в'язницю. Причиною тому стали махінації з грою на тоталізаторі. Футболіст готовий був зіграти внічию в матчі "Перуджі" і "Авелліно". Однак, його умовою було те, що він заб'є два голи за матч. Коли ж все розкрилося, Паоло потрапив до в'язниці на кілька місяців.

Вийшовши з в'язниці Россі відновився як футболіст і отримав вищевказані нагороди. А в 1984 році завоював Кубок Кубків і Суперкубок Європи, а в 1985-му - Кубок Чемпіонів. В цілому у збірній Італії Паоло провів 48 матчів і забив 20 голів. Повідомляється, що у футболіста залишилися дружина Федеріка, а також троє дітей - Алессандро, Марія Вітторія і Софія Олена,

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що помер тренер, який вивів Аргентину в фінал ЧС-2014 з футболу, а також про останнє повідомлення загиблого легендарного футболіста Дієго Марадони.