Головна Новини Спорт футбол Україна у валідольному матчі переграла Ісландію: з ким і коли тепер зіграємо на Євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна у валідольному матчі переграла Ісландію: з ким і коли тепер зіграємо на Євро

Голи Циганкова та Мудрика допомогли оформити «синьо-жовтим» знову вольову перемогу

27 березня 2024, 07:52 comments1886
Поділіться публікацією:

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією у фінальному матчі плей-оф відбору Євро-2024 з футболу. Матч завершився з рахунком 2:1. Як передає портал "Коментарі", про це пише сайт "Чемпіон".

Україна у валідольному матчі переграла Ісландію: з ким і коли тепер зіграємо на Євро

Україна переграла Ісландію. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

У першій половині першого тайму зустрічі команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Лунін парирував удар Торстейнссона. Згодом Миколенко не влучно пробивав по воротах суперника. А на 30 хвилині гри Альберт Гудмундссон ошелешив українців — спочатку втік від Малиновського, який впав на газон, а потім вміло обіграв Бражка та сильно пробив по воротах Луніна, який не зумів врятувати свою команду.

Через 9 хвилин підопічні Реброва зрівняли рахунок (Судаков знайшов попереду Циганкова, який в один дотик виконав передачу на Яремчука і останній переправив круглого у сітку воріт), але взяття воріт було скасовано після перегляду VAR, помітивши положення поза грою у Віктора.

У другому таймі матчу збірна України змогла відігратися. Судаков розігнав контратаку, яку вміло завершив Циганков, пробивши майстерним ударом під стійку воріт ісландців — 1:1.

На 74 хвилині гри Миколенко втратив суперможливість вивести збірну України вперед, не реалізувавши вихід один на один з голкіпером — після передачі Бражка захисник Евертона пробив повз ворота ісландців. Через три хвилини Лунін парирував ще один удар Торстейнссона. А згодом помилкою Забарного не скористався лідер суперника Альберт Гудмундссон, який пробив поруч зі стійкою воріт Луніна.

На 84 хвилині матчу Судаков виконав передачу на Мудрика і Михайло в один дотик поцілив у нижній кут воріт Вальдімарссона — 2:1. Власне цей гол приніс путівку українцям на Євро-2024.

Підопічні Сергія Реброва як переможці Шляху B стикових матчів відбору потрапили в групу Е до збірних Бельгії, Словаччини та Румунії.

Чемпіонат Європи-2024 прийме Німеччина. Турнір почнеться 14 червня, а завершиться 14 липня. Матчі прийматимуть 10 міст: Берлін, Кельн, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт-на-Майні, Гельзенкірхен, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен, Штутгарт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — найбільший рахунок у футбольному матчі: команда забила понад сотню голів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини