Головна Новини Спорт футбол "У 2000-х кожен третій футбольний матч в Україні був договірним", – ексарбітр ФІФА
commentss НОВИНИ Всі новини

"У 2000-х кожен третій футбольний матч в Україні був договірним", – ексарбітр ФІФА

Крім договірних, були і "принципові" зустрічі команд

1 квітня 2021, 16:59 comments1465
Поділіться публікацією:

Колишній арбітр ФІФА Ігор Горожанкін, який працював на матчах вищого дивізіону чемпіонату України близько 10 років (до початку 2000-х), розповів про кількість договірних матчів, які мали місце в ті часи. Про це пише ProSportua.

"У 2000-х кожен третій футбольний матч в Україні був договірним", – ексарбітр ФІФА

Третина футбольних матчів 2000-х була "договірняками". Фото з відкритих джерел

"Напевно, відсотків 30 матчів були договірними. Цю систему придумали не вчора і не сьогодні. Станом на початок турніру можна було підраховувати певні очки. Були принципові матчі, на кшталт "Карпати" — "Нива" (Тернопіль) або "Дніпро" — "Кривбас"... Але загалом домовленості були і між функціонерами, і між футболістами. Тому 30 відсотків — договірні, сумнівів немає", — зазначив він.

Ігор Горожанкін був арбітром ФІФА із 1997 року. Він судив матчі кваліфікації Ліги чемпіонів, Кубка Інтертото і Кубка Співдружності. Нині мешкає в Канаді.

За версією журналістів, наразі в Українській прем'єр-лізі договірні матчі зійшли нанівець. Зокрема, цьому посприяли розслідування поліції і так званий "Закон Павелко". Саме цей документ ввів кримінальну відповідальність за вплив на результати спортивних матчів.

Крім того, через деякий час після звільнення Григорія Суркіса з посади президента ФФУ, комітет з етики та чесної гри УАФ очолив італійський фахівець з виявлення матчів із фіксованими результатами Франческо Баранка. У минулому році Українська асоціація футболу продовжила з ним контракт ще на рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини