Головна Новини Спорт футбол Стало відомо, які зарплати отримують українські футболісти
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які зарплати отримують українські футболісти

Найбільше заробляють футболісти "Шахтаря" і "Динамо"

14 липня 2021, 20:23 comments2466
Поділіться публікацією:

В Україні футбольні клуби нерідко демонструють високі фінансові можливості. Тому деякі українські футболісти отримують гонорари в сотні тисяч доларів. Про це пише "Чемпіон".

Стало відомо, які зарплати отримують українські футболісти

Які зарплати отримують українські футболісти (фото з відкритих джерел)

Як розповів ліцензований агент Олег Авдиш, середня зарплата в українській прем'єр-лізі становить близько 5000 доларів. Крім того, експерт проаналізував зарплати в українських футбольних клубах. Про це ми розповімо на прикладі п'яти команд.

Які зарплати в українських клубах

У ФК "Динамо" кілька гравців отримають до одного мільйона доларів на рік. Зарплати в інших гравців основного складу і збірників у кілька разів менші.

Футбольний клуб "Шахтар" чи не єдиний в Україні, який роками оприлюднює у своїй фінансовій звітності плюсовий баланс. Отже, його легіонери заробляють 2 мільйони доларів на рік. Однак гравці клубу в національній збірній отримують у кілька разів менше.

В інших командах зарплати значно нижчі, говорить експерт. Так, в луганській "Зорі" середня зарплата футболістів з основного складу становить 6-10 тисяч доларів на місяць. У полтавській "Ворсклі" гравці за місяць отримують від 3 до 10 тисяч доларів.

Деякі зарплати окремих футболістів у "Дніпрі-1" доходять до 15 тисяч доларів на місяць. Чого тільки варта сума трансферу Олександра Піхальонка з донецького "Шахтаря". За інформацією порталу transfermarkt, вона склала 300 тисяч євро.

Нагадаємо, видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, скільки українська збірна заробила на Євро-2020. Українська команда заробила 16 мільйонів євро під час свого виступу на Чемпіонаті Європи з футболу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини