Головна Новини Спорт футбол Стало відомо скільки заробляють українські футболісти в Прем'єр-лізі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо скільки заробляють українські футболісти в Прем'єр-лізі

Після "Динамо" і "Шахтаря" на ринку праці гравців УПЛ - фінансова прірва

16 лютого 2022, 20:35 comments2747
Поділіться публікацією:

Після глибокої фінансової кризи українського футболу, яка тривала кілька років, намітилася стабільність і в останні 2 сезони ми спостерігаємо зростання фінансових можливостей клубів. Як повідомляє сайт Чемпіон,  якщо брати цифри, то середня зарплата в Прем'єр-лізі зараз на рівні 5 тисяч доларів — якщо не враховувати гонорари гравців "Динамо" і "Шахтаря".

Стало відомо скільки заробляють українські футболісти в Прем'єр-лізі

УПЛ - фото із відкритих джерел

"Динамо"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс в одному з недавніх інтерв'ю зізнався, що в складі чинного чемпіона немає гравців з зарплатою понад 1 мільйона доларів на рік. Як це підтвердилося — це правда. Сума якого наближена до мільйона доларів в рік, є лише у кількох гравців киян. Зарплати інших футболістів основи, в тому числі і збірників в кілька разів менше.

"Шахтар"

Єдиний клуб в Україні і один з небагатьох клубів у Східній Європі, який з року в рік показує у своїй фінансовій звітності плюсовий баланс. І вже придбав славу клубу, який заробляє. Тому гірники спокійно дозволяють собі платити легіонерам 2 мільйони доларів в рік і не набагато менше українським збірникам.

"Зоря"

Бронзовий призер УПЛ може дозволити собі платити гравцям основи 6-10 тисяч доларів в місяць. Не дивно, що один з лідерів "Зорі" Дмитро Іванісеня покинув команду після закінчення терміну контракту і приєднався до російських "Крилья Совєтов", які можуть платити в 2-3 рази більше. Найгучнішим підписанням клубу в літнє трансферне вікно став Сергій Булеца, чемпіон світу U-20, який прийшов в оренду з київського "Динамо". "Зоря" не може дозволити собі гучні трансфери напередодні старту весняної частини сезону.

"Ворскла"

Полтавці можуть платить від 3 до 10 тисяч доларів на місяць, посилюючи склад перед сезоном досвідченими українцями.

"Десна"

В цьому сезоні "Десна" буде виступати в режимі економії, награючи перспективну молодь. Може дозволити собі гравців максимум з окладами до 4 тисяч доларів на місяць.

"Олександрія"

Клуб також запустив режим раціональної економії, зміцнюючи склад яскравими виконавцями з першої ліги і бюджетними гравцями, які засвітилися на рівні УПЛ. Стеля зарплат буде на рівні 5 тисяч доларів на місяць. І такі умови будуть лише у кількох гравців. Новачкам пропонуються умови на рівні 2-3 тисяч доларів на місяць.

"Дніпро-1"

Дніпряни — один з небагатьох клубів УПЛ, які можуть дозволити собі придбати гравця за гроші. Наприклад, Олександра Піхальонка з "Шахтаря". За інформацією transfermarkt, сума трансферу за нього склала 300 тисяч євро. За моєю інформацією, цінник був навіть трохи вище. Стеля зарплат в клубі — 15 тисяч доларів на місяць

ФК "Львів"

Клуб намагається акцентувати свою увагу на молодих легіонерів з невеликими фінансовими апетитами — в районі 2-3 тисяч доларів на місяць. І досвідчених українців, які готові грати приблизно за такі ж гроші.

ФК "Рух"

Клуб активно будує свою академію і більшу частину футбольних інвестицій Григорій Козловський направляє на будівництво століття. Гравці першої команди задовольняються скромними, але стабільними окладами на рівні найближчих конкурентів по турнірній таблиці минулого сезону. Стеля зарплат в клубі зараз — 4 тисячі доларів на місяць.

"Інгулець"

"Інгулець" після першого сезону в УПЛ з зарплатами на рівні 1-2 тисяч доларів на місяць підвищив планку. І тепер платить до 4 тисяч доларів на місяць досвідченим виконавцям, які прийшли з клубів прем'єр-ліги.

"Верес"

Клуб планує жити скромно, обмежуючи гравців окладами в розміру 2-3 тисяч доларів на місяць, обіцяючи при цьому солідні для нашого чемпіонату премії. 

"Чорноморець"

Одесити активно комплектуються молодими гравцями "Динамо", а також подовжує контракти зі своїми виконавцями, які не потребують великих зарплат. Оклади гравців "Чорноморцю" будуть на рівні 2-4 тисяч доларів на місяць.

"Металіст 1925"

Харків'яни запрошують маловідомих легіонерів, мабуть, з метою награти їх і в майбутньому продати, а також українців з досвідом гри у вищому дивізіоні. Рівень зарплат в клубі буде на рівні 3-6 тисяч доларів на місяць.

"Минай"

У минулому сезону там платили 2-3 тисяч доларів на місяць. Але в останні місяці багатьом гравцям без пояснення причини урізали зарплати вдвічі. 

Раніше "Коментарії" розповідали, про те, що один із лідерів УПЛ на мажорній ноті завершив свої збори в Туреччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Мирослав

6 квітня 2023, 11:19

спасібо дуже допомогли !!!


Новини