Головна Новини Спорт футбол Стало відомо, скільки нова команда Мессі зможе заробити на його імені
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки нова команда Мессі зможе заробити на його імені

Футбольний клуб, до якого перейде Мессі, отримає шанс стати найуспішнішим у світі

27 серпня 2020, 23:58 comments2312
Поділіться публікацією:

Нападаючий "Барселони" Ліонель Мессі прийняв рішення покинути каталонський клуб. Клуб, який прагне залучити на свою сторону найвеличнішого футболіста всіх часів, повинен буде витратити сотні мільйонів доларів на його зарплату. І це не рахуючи 825 млн дол., які ФК "Барселона" хоче отримати за трансфер. Про це пише Bloomberg.

Стало відомо, скільки нова команда Мессі зможе заробити на його імені

Своєю чергою, його нова команда може розраховувати на 175 млн дол. прибутку на рік, якщо аргентинський форвард продовжить грати в такій же чудовій спортивній формі, як і раніше. Про це свідчать розрахунки Метта Бальванца, віцепрезидента по аналітиці консалтингової фірми в області спорту і розваг at Navigate.

Згідно з розрахунками аналітиків, близько 2 мільйонів футболок Мессі продаються щороку за цінами від 100 до 200 дол. Команди зазвичай отримують 15% виторгу від продажу одягу, тому його нова команда може розраховувати на 45 млн дол. тільки від продажу футболок.

Бальванц також зазначає, що якщо подивитися на доходи "Барселони", то в 2019 році вони були на рівні 960 млн дол. Якщо припустити, що кожен зі стартових одинадцяти членів клубу відповідає за рівну частку цих продажів, Мессі буде приносити близько 87 млн дол. (ця цифра включає продажі одягу). Якщо ж врахувати, що багато глядачів купують квитки на футбол тільки через Мессі, то футболіст може приносити близько 175 млн дол. на рік.

Це приголомшлива сума, але недалеко від того, наскільки Transfermarkt вже оцінював вартість Мессі в минулому. У 2018 році футбольний сайт оцінив його в 198 млн дол. Його поточна ринкова вартість становить 123 млн дол.

Використовуючи ту ж логіку, потенційний відхідМессі, ймовірно, покладе кінець положенню "Барселони" як найбагатшого клубу в футболі. І це дало б значне зростання доходів будь-якій команді, яка вирішить підписати 33-річного гравця, який став синонімом успіхів "Барси" на полі і поза ним в останні роки. "Манчестер Сіті", який зараз виступає за нього, займає шосте місце у футбольній грошовій Лізі "Делойту".

Нагадаємо, аргентинець вже провів зустріч з керівництвом і тренерським штабом, де і розповів про своє бажання. Нагадаємо, контракт Мессі з "Барселоною" діє до 2021-го року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини