Головна Новини Спорт футбол Шева з Абрамовичем і $20 млн: олігарх придумав як повернути росіян у турніри ФІФА та УЄФА
commentss НОВИНИ Всі новини

Шева з Абрамовичем і $20 млн: олігарх придумав як повернути росіян у турніри ФІФА та УЄФА

Зірковий екс-тренер національної збірної Андрій Шевченко має дуже дружні та ділові стосунки з російським олігархом Абрамовичем, а той вже знає, як цим скористатися

18 січня 2023, 12:45 comments2081
Поділіться публікацією:

Повернути російські футбольні команди у турніри ФІФА та УЄФА має допомогти екс-тренер української збірної Андрій Шевченко. Про це, а також про кошти, виділені Романом Абрамовичем для такої мети, із посиланням на джерела, повідомив голова Асоціації футболістів України Олег Печерний. Свій коментар він опублікував у FacebookЯк інформує видання "Коментарі", про це пишуть "Вєсті".

Шева з Абрамовичем і $20 млн: олігарх придумав як повернути росіян у турніри ФІФА та УЄФА

Шевченко та Абрамович. Фото: із відкритих джерел

"Наш зірковий екс-тренер національної збірної Андрій Шевченко має дуже тісні дружні та ділові стосунки з російським олігархом, довіреною особою путіна Романом Абрамовичем. Про ці зв’язки писали Deutsche Welle, Bloomberg, а всі наші ЗМІ облетіло фото Шеви, який загоряє на особистій яхті тоді ще власника "Челсі", — зазначив Печерний зауваживши, що і зараз ці стосунки зберігаються. 

Він додав, що таку інформацію у своєму дописі підтверджував Роман Зозуля, коли вказував на спроби Шеви домовитися про зняття з Абрамовича санкцій.

"Погодьтеся, що широке коло іноземних друзів справді може допомагати Шеві відстоювати і необхідність знаття санкцій, і лобіювати інтереси Абрамовича як нібито “ключового перемовника” між нами та рф. А свій прямий доступ до президента Володимира Зеленського, Шева теж спокійно може використовувати на благо Абрамовича. І тут починається найцікавіше. Ви ж знаєте, що росія опинилася за бортом міжнародного футболу. Це боляче вдарило по кремлю і гаманцях його спонсорів", — йдеться в дописі.

За словами Печерного, виправити ситуацію можливо за наявності у складі УЄФА/ФІФА свого сильного лоббі, яке б не було скомпрометоване, мало б футбольну репутацію і яке б важко було запідозрити у симпатіях до путіна. Шевченко – просто ідеальна кандидатура.

Голова Асоціації зауважив, що цей задум існує ще з літа минулого року. Шевченко за ним має увійти до міжнародних футбольних органів.

"І м’якою силою, як то кажуть, із прапором миротворця, повернути росіян у лоно міжнародного футболу. Мої джерела безапеляційно переконують, що Шева на це ПОГОДИВСЯ, бо Абрамович запропонував йому бюджет розміром 20 млн доларів", — повідомив Печерний.

За даними Печерного, що рівно половина з цих коштів може складати особистий гонорар Шевченка. А решта – 10 млн дол., мали б піти на досягнення потрібного статусу, зазначив він. 

"Теоретично, гроші Шевченко мав би витрачати на лобістів, на включення адміністративних чи силових важелів, на медійну кампанію з піару. А тепер давайте згадаємо, що у нас відбувалося у жовтні-грудні минулого року. Хіба не тиск? Не адміністративне та силове втручання у справи футболу? Невже це просто збіг такий? Із тих розмов, які дійшли до мене, можу допустити, що окремі особи "працювали" не безплатно. Точні суми гонорарів, мені звичайно, не озвучували. Але більшість учасників реалізації задуму, думаю, що були використані всліпу, і ніхто їм з тих 10 млн дол. не дав ані копійки", — пояснив Печерний. 

Насамкінець він зазначив, що інформація про Шевченка, "всі ці мутки з грошима, расіями, абрамовичами курсує вже на досить високому міжнародному рівні". 

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з’явилась інформація про зустріч Андрія Шевченка з президентом ФІФА Джанні Інфантіно в Катарі, серед тем якої нібито обговорювалися і шляхи допуску російської футбольної збірної до ЧС-2026. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини