Головна Новини Спорт футбол Шанси російських збірних повернуться до турнірів УЄФА у росії пов'язують із Андрієм Шевченком
commentss НОВИНИ Всі новини

Шанси російських збірних повернуться до турнірів УЄФА у росії пов'язують із Андрієм Шевченком

Знову випливли зв'язки Андрія Шевченка з Романом Абрамовичем, який може лобіювати повернення росіян у великий футбол

7 лютого 2023, 10:32
Поділіться публікацією:

Російські збірні з футболу прагнуть повернутися до міжнародних турнірів УЄФА. А шанси на допуск РФС до змагань у Росії пов'язують із Андрієм Шевченком. Його називають людиною, лояльною до Росії через наявність тісних зв'язків як з проросійськими українськими політиками, так і з російським олігархом Романом Абрамовичем. Як передає портал "Коментарі", про це пише російське спортивне видання Sovsport.ru.

Шанси російських збірних повернуться до турнірів УЄФА у росії пов'язують із Андрієм Шевченком

Андрій Шевченко. Фото з відкритих джерел

Так, видання стверджує, що головними противниками повернення РФС до європейського футболу виступають Україна та Польща. А буквально блокує цей процес – президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

"Глава Української Асоціації Футболу Андрій Павелко – незручна фігура для російського футболу. Відмова російської збірної у поїздці на чемпіонат Світу в Катарі, перенесення проведення суперкубку УЄФА з Казані до Афін – результат діяльності чиновника. 24 січня на прес-конференції для журналістів Павелко вибухнув гучними заявами, зокрема: "УЄФА не поверне Росію у футбол ніколи". Акцентувавши, що він особисто разом із партнерами по східноєвропейському блоку всіляко перешкоджатиме спробам Росії у відновленні повноправного членства у складі УЄФА. Варто зазначити, що за практично рік з початку відомих подій, голові Української Асоціації Футболу вдалося схилити на свій бік усі основні асоціації Східної та Центральної Європи, включаючи країни Балтії, створивши з ними своєрідну коаліцію, яка опосередковано підтримується главою УЄФА Александером Чеферіном", — визнають росіяни.

При цьому російські журналісти переконані, що шанси у РФС повернуться до єврочемпіонатів і турнірів — якщо на посаді керівника УАФ Андрія Павелка змінить колишній футболіст і екс-тренер збірної України Андрій Шевченко.

"Під Павелком "хитається крісло" у статусі президента Української Асоціації Футболу. Посісти місце головного функціонера хоче володар Золотого м'яча 2004 року, видатний український футболіст Андрій Шевченко. …Для РФС вигідно, щоб як президент УАФ від України до Португалії поїхав саме Андрій Шевченко, який має менш агресивну позицію до Росії, завдяки спільному бізнесу в Росії з Романом Абрамовичем", — зізнаються росіяни.

Причину лояльності Шевченка до Росії вони бачать не тільки в його тісних зв'язках з Абрамовичем.

"Андрія Шевченка з Романом Абрамовичем у далекому 2003 році познайомив консультант із його футбольних справ (прим. ред. – Абрамовича), теж вихідець з України, футбольний функціонер Герман Ткаченко. Він супроводжував трансфери більшості гравців "Динамо" (Київ), тому перехід Шевченка з "Мілана" до "Челсі" у 2006 році був справою техніки та отримав статус "найдорожчого трансферу британського футболу" епохи нульових. За "Шеву" (так футбольні вболівальники називають Андрія Шевченка – прим. ред.) "Челсі" заплатили "Мілану" 39,5 млн. фунтів. Незважаючи на невпевнену гру в Англійській прем'єр-лізі та зворотному переході з "Челсі" до "Мілана", а потім і до "Динамо" (Київ), спілкування з колишнім босом не припинялося. Наприклад, подружжя Шевченка неодноразово відпочивало на яхті бізнесмена в Карибському басейні — Барбадос, Мартініка, Сен-Бартоломео. А сам Андрій багаторазово був у VIP-ложі з Романом Абрамовичем на матчах клубу "Челсі".

Входження до сім'ї олігарха у 2015 році дозволило Шевченку стати партнером Романа Аркадійовича у золотодобувній компанії Highland Gold Mining Limited.

"Навесні 2022 року, коли євробюрократи внесли опального олігарха до санкційних списків, Андрій Шевченко разом із режисером Олександром Роднянським через свої зв'язки в офісі президента України залучили Абрамовича до участі в обміні полоненими та налагодженні діалогу між двома країнами, щоб підвищити його статус та зменшити санкцій на бізнесмена (…) Незважаючи на "театральний апломб" показного патріотизму, Шевченко завжди був лояльний до Росії і в огульній русофобії не був помічений Григорій Суркіс, Віктор Медведчук, Віктор Янукович — не останні люди з проросійськими поглядами в житті колишнього головного тренера збірної України", — зазначає видання.

Росіяни також вважають заслугою Шевченка, той факт, що в Катарі на чемпіонаті світу-2022, не було показано відео звернення Володимира Зеленського.

"…присутнюючи на півфіналі Франція – Марокко, Андрій Шевченко не зробив жодних зусиль, щоб умовити голову ФІФА Джанні Інфантіно поставити ролик звернення президента України до телетрансляції фінального матчу. Показ якого шкодив би іміджу російської влади. Максимум, що зробив – групове фото з Кака та Джанні. Лютий для Дюкова офіційно та Абрамовича кулуарно – важливий місяць, щоб зрушити ситуацію щодо повернення російського футболу до Європи з преференціями для Росії", — сказано у статті.

На Шевченка росіяни покладають надії, вважаючи, що йому вдасться пом'якшити тон української сторони щодо РФС.

"Щоб розпочалося повернення РФС до УЄФА, Андрію Шевченку необхідно очолити український Будинок футболу та пом'якшити тон української сторони щодо РФС. Далі в Ньоні та Цюріху антиросійські змовники будуть поговірливішими", — планують росіяни.

Крім того, позитивну роль у лобіюванні інтересів РФС на європейській арені, на думку російської преси, має відіграти пожертва Абрамовича у 2,3 млрд фунтів на допомогу Україні.

"Сума в 2,3 млрд фунтів від продажу "Челсі", яка через спецфонд піде на допомогу жертвам конфлікту в Україні, має відіграти позитивну роль у факторі участі Абрамовича як у переговорному процесі, так і у лобіюванні інтересів РФС на європейській арені. Якщо Абрамович із Шевченком, Хіддінком, Колосковим, братами Суркісами, Германом Ткаченком та компанією не вирішать питання з поверненням до єврозони, тоді РФС змінить маршрут і почне похід до Азіатської Конфедерації", — пише Sovsport.ru.

Андрій Шевченко відвідав Катар напередодні фінального матчу ЧС-2022, де мав домовитися з президентом ФІФА про трансляцію відео звернення президента України Володимира Зеленського до світової спільноти. Але у результаті ФІФА показ цього звернення заборонив.

Після чого загальний знімок Шевченка та Інфантіно, зроблений у Катарі, викликав обурення в українців та жорстку критику Шевченка.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини