Головна Новини Спорт футбол “Шахтар” виступив із заявою щодо Суперліги: яка позиція клубу
commentss НОВИНИ Всі новини

“Шахтар” виступив із заявою щодо Суперліги: яка позиція клубу

“Шахтар” став другим українським клубом, що виступив із заявою щодо Суперліги після львівських “Карпат”

22 грудня 2023, 13:42
Поділіться публікацією:

Вчора Суд Європейського союзу виніс рішення щодо справи Суперліги проти УЄФА та ФІФА. Суд ЄС визнав, що санкції проти клубів учасників Європейської Суперліги є неправомірними. Донецький “Шахтар” виступив із заявою, щодо цього рішення, повідомляє пресслужба клубу.

“Шахтар” виступив із заявою щодо Суперліги: яка позиція клубу

Шахтар перед матчем з Барселоною. Фото пресслужба Шахтаря

Футбольний клуб “Шахтар” (Донецьк) бере до уваги рішення Європейського Суду у справі ЄСЛ, яке жодним чином не підтримує будь-який так званий проєкт Суперліги. Як клуб, ми на 100% прагнемо працювати через ECA разом з іншими європейськими клубами, щоб підтримувати цінності, які визначають європейський футбол. Цього можна досягти лише завдяки тісному партнерству ECA з УЄФА. Нижче наведено заяву ECA щодо сьогоднішнього рішення, – йдеться в заяві клубу.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Суду ЄС ні ФІФА, ні УЄФА не можуть накладати санкції на клуби, які беруть участь в альтернативних змаганнях. Вони повинні дотримуватися правил конкуренції та поважати свободу клубів. Це рішення є  остаточним, і воно не підлягає оскарженню.

Офіційно відмовились від участі в Суперлізі вже багато європейських клубів та ліг. Серед них такі команди як “Баварія”, “Манчестер Юнайтед”, “Арсенал”, Манчестер Сіті”, Атлетіко Мадрид”, “Севілья” та інші. Цікаво, що “Шахтар” став не першим українським клубом який висловився про Суперлігу. Вчора вийшла заява львівських “Карпат”, які грають в Першій лізі України, де вони також виступили проти створення Суперліги.  

Читайте також, що англійське видання Four Four Two склало свій рейтинг найкращих гравців світу за 2023 рік. Цікаво, що Ліонель Мессі, який виграв Золотий м’яч цього року залишився поза топ-5 найкращих.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини