Головна Новини Спорт футбол Розслідування підтвердило справжність фактів статті у World Soccer про офшори «Динамо», - Задерновський
commentss НОВИНИ Всі новини

Розслідування підтвердило справжність фактів статті у World Soccer про офшори «Динамо», - Задерновський

Розслідування було доручено видавничим будинком Kelsey Publishing Ltd, куди входить журнал World Soccer, юридичній компанії у Лондоні H2O – Law

24 грудня 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

У листопадовому номері World Soccer було опубліковано резонансний матеріал, у якому на прикладі "кейсу Бесєдіна" столичний ФК "Динамо" викрили в офшорних схемах фінансування заробітних плат футболістів з метою ухилення від сплати податків. У відповідь "Динамо" споживало від британського видання видалити матеріал, а автора World Soccer Олега Задерновського звинуватило у наклепі. Реагуючи на претензію, редакція провела внутрішні розслідування. Його результати Олег Задерновський вперше озвучив у коментарі Comments.ua

Розслідування підтвердило справжність фактів статті у World Soccer про офшори «Динамо», - Задерновський

Олег Задерновський

Розслідування за статтею про офшорні схеми "Динамо" проводилося в Англії. Його ініціювало керівництво видавничого дому Kelsey Publishing Ltd у відповідь на претензію ФК "Динамо".

Розслідування підтвердило справжність фактів статті у World Soccer про офшори «Динамо», - Задерновський - фото 2

"У самій заяві "Динамо" йдеться, що я нібито написав статтю, тому що виявився незадоволеним тим, що не поновився на посаді. Проте, підсумком трирічних засідань у судах стало те, що "Динамо" за Світовою угодою анулювало наказ про мою звільнення. за систематичне невиконання трудових обов'язків, видало новий наказ — за згодою сторін і виплатило мені всю належну фінансову компенсацію. У мене вже давно немає жодних претензій до клубу з цього питання", — розповів Задерновський.

"Також у заяві "Динамо" вказало, що "поширювати свідомо неправдиву інформацію" — це, мовляв, моє "нове хобі". І це виходить за всі норми пристойності. Вже 28 років я пишу для британського журналу World Soccer. Практично про всіх футбольних" До речі, ще до завоювання "Золотого м'яча" у "Мілані" Андрієм Шевченком я запропонував статтю про цей дуже талановитий форвард, у той час, коли він грав ще в київському "Динамо". став першим українцем, фото якого було розміщено на обкладинку журналу World Soccer", — додав Задерновський.

Розслідування підтвердило справжність фактів статті у World Soccer про офшори «Динамо», - Задерновський - фото 3

За його словами, ще більше десяти років тому він неодноразово писав у World Soccer критичні статті про методи роботи тодішнього голови ФФУ Григорія Суркіса.

"Однією з найпомітніших стала стаття під заголовком "Правління хаосу", опублікована у травні 2009 року", — уточнив Олег Задерновський.

Розслідування підтвердило справжність фактів статті у World Soccer про офшори «Динамо», - Задерновський - фото 4

Що ж до внутрішнього розслідування видавничого дому Kelsey Publishing Ltd після статті про "кейса Бесєдіна", то воно проводилося дуже ретельно протягом майже трьох тижнів.

"Я вдячний Kelsey Publishing Ltd за ту довіру, яку вони мені надавали з моменту отримання скарги від "Динамо". Мені одразу повідомили, що під час розслідування будуть перевірені всі факти, викладені у статті і сам процес буде гранично коректним та неупередженим. Розслідування було доручено видавничим будинком Kelsey Publishing Ltd, куди входить журнал World Soccer, юридичній компанії в Лондоні H2O – Law, її спеціалізацією є репутаційний менеджмент, а серед її клієнтів велика кількість відомих у світі акторів, спортсменів, музикантів, бізнесменів та політиків. у статті проводив директор фірми Г-н Пол Фокс" — наголосив Задерновський.

Журналіст розповів, що документ, складений за підсумками розслідування, має на руках, але він не може розголошувати його деталі, крім винесеного остаточного рішення.

"Стаття не вводить в оману, не є помилковою або неточною з причин, викладених вище. World Soccer нічого виправляти, і нема за що вибачатися. Відповідно, вимоги ФК "Динамо" (Київ) відхилені", — процитував остаточне рішення розслідування Задерновський.

Він зазначив, що займається журналістикою понад 30 років і цінує наявну репутацію.

Стаття World Soccer про те, що за "кейсом Бесєдіна" в Англії розкрили офшорні махінації Суркісів, як і раніше, доступна в платній електронній версії журналу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини