Головна Новини Спорт футбол Повернення Росії до міжнародних змагань: в УЄФА зробили абсурдну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Повернення Росії до міжнародних змагань: в УЄФА зробили абсурдну заяву

Олександер Чеферін підтвердив, що ініціатива повернути юнацьку збірну Росії до турнірів під егідою УЄФА

24 січня 2024, 12:50
Поділіться публікацією:

Очільник Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін підтвердив, що ініціатива повернути юнацьку збірну Росії до турнірів під егідою організації належала йому. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Telegraph.

Повернення Росії до міжнародних змагань: в УЄФА зробили абсурдну заяву

УЄФА. Фото: з відкритих джерел

Словенський функціонер спробував виправдатись за ідею дозволити Росії U-17 змагатися з однолітками без обмежень. Ухвалене наприкінці вересня УЄФА рішення довелося скасувати через протести понад десяток асоціацій Європи.

Чеферін в інтерв'ю розповів, що хотів би пом'якшити бан для молодіжних команд Росії, щоб "спробувати уникнути "промивання мозку" російським дітям, змушуючи їх ненавидіти Захід і бути покараними за те, в чому вони не винні". Президент УЄФА підтвердив, що перша збірна Росії буде в ізоляції до завершення агресивної війни проти України.

Раніше президент УЄФА Чеферін запевняв, що функціонери "навіть не можуть обговорювати" повернення російських команд на міжнародну арену. Зокрема російські клуби не виступають у єврокубках, а збірна не потрапила до кваліфікації до Євро-2024. Паралельно ФІФА вигнала Росію із відбору до ЧС-2022.

Нагадаємо, скандальна ситуація виникла, коли Союз несподівано повернув у змагання юнацькі команди з Росії наприкінці вересня. Українська асоціація футболу негативно відреагувала на ідею УЄФА. Слідом за Україною зустрічатися з російськими збірними відмовилися Англія, Польща, Швеція та інші. Зокрема, скандинави пообіцяли заблокувати участь жіночої збірної Росії на Євро-2024 серед 17-річних. Згодом УЄФА передумав – збірні Росії U-17 і надалі не зможуть виступати під егідою союзу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – більше чи менше стало нейтральних країн: що відбувається з підтримкою України у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини