Головна Новини Спорт футбол Найгірша команда світу вперше перемогла в офіційному матчі
commentss НОВИНИ Всі новини

Найгірша команда світу вперше перемогла в офіційному матчі

Збірна Сан-Марино з футболу перемогла Ліхтенштейн.

6 вересня 2024, 09:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

5 вересня став історичним днем для збірної Сан-Марино з футболу. Найгірша команда світу перемогла Ліхтенштейн з рахунком 1:0 та здобула свою першу перемогу в офіційному матчі.

Найгірша команда світу вперше перемогла в офіційному матчі

Збірна Сан-Марино здобула першу перемогу. Фото з відкритих джерел

У світовому рейтингу ФІФА Сан-Марино посідає останнє 210 місце. Команда, яка повністю оточена Італією, 5 вересня провела офіційний матч в рамках Ліги націй УЄФА проти Ліхтенштейну та здобула перемогу з рахунком 1:0. Єдиний гол на 53-й хвилині забив 19-річний гравець Ніко Сенсолі. 

Це стала перша перемога збірної Сан-Марино в офіційних матчах з моменту їх першої гри у 1990 році. До цього Сан-Марино перемагала лише один раз – у товариському матчі 2004 року проти Ліхтенштейну, який відбувся ще до народження Сенсолі 20 років тому.

З нагод цього історичного дня найпопулярніший футбольний ресурс Сан-Марино з футболу опублікував заяву:

"Нарешті настав той день, коли вся планета може сказати: "Сан-Марино перемогло!". Через 20 років, 4 місяці та 8 днів ми повернулися до тріумфу", — заявили у San Marino Fútbol.

Таким чином за 34 роки збірна Сан-Марино з футболу виграла перший офіційний матч за 177 зіграних ігор. Ще п’ять разів команда Сан-Марино грала в нічию, а решта 171 – поразки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найбільший рахунок, який був зафіксований в офіційному футбольному матчі. Одна з команд забила понад сотню голів.

Також "Коментарі" писали, що український футболіст вперше за майже 20 років потрапив у номінацію на "Золотий м’яч". До цього у список номінантів "Золотий м’яч" у 2006 році вносили ім'я Андрія Шевченка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини