Головна Новини Спорт футбол Найбільш провальні трансфери в історії футболу: мільйони на вітер
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільш провальні трансфери в історії футболу: мільйони на вітер

Добірка з п’яти найгірших трансферів в історії сучасного футболу.

22 лютого 2024, 17:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Клуби змагаються на трансферному ринку за найкращих гравців та готові у цій конкуренції платити шалені гроші. Однак інколи ці трансфери не виправдовують очікувань та повністю провалюються. Важко повірити, що такі великі клуби як Реал, Челсі чи Барселона могли так помилятись у деяких гравцях і робили одні з найгірших футбольних трансферів останніх років.

Найбільш провальні трансфери в історії футболу: мільйони на вітер

Найгірші трансфери в історії сучасного футболу. Фото з відкритих джерел

Кепа Аррісабалага (Атлетік — Челсі, 2018)

Найбільш провальні трансфери в історії футболу: мільйони на вітер - фото 2

Після трансферу Тібо Куртуа до Реала, Челсі панічно почав шукати йому заміну. Влітку 2018 року лондонський клуб здійснив рекордний трансфер голкіпера в історії футболу – придбав Кепу Аррісабалага за 80 млн євро. Без сумніву, голкіпер не був вартий цих грошей, адже тоді його ціна була 20 мільйонів євро. Після кількох посередніх сезонів в Челсі Аррісабалага опинився на лаві запасних. У 2023 році Аррісабалага перейшов в оренду в Реал, де через кілька місяців програв місце в основі українському голкіперу Андрію Луніну.

Ромелу Лукаку (Інтер – Челсі, 2021)

Найбільш провальні трансфери в історії футболу: мільйони на вітер - фото 3

Очікування від повернення Ромелу Лукаку до Лондона були величезні, адже бельгійський форвард забив багато голів в Італії та допоміг Інтеру виграти Серію А. Щоб швидко отримати нападника Челсі запропонував майже 100 млн євро за Лукаку, очікуючи, що він стане гольовою машиною. Однак Ромелу Лукаку забивав лише слабким командам, а у важливих матчах не міг вирішити ситуацію на користь лондонського клубу. Крім того, нападник не міг знайти спільну мову з тодішнім тренером Челсі Томасом Тухелем, про що і розповів на італійському телебаченні. Врешті Лукаку знову повернувся до Італії, але за суму в десятки разів меншу, ніж заплатив Челсі.

Антуан Грізманн (Атлетіко – Барселона, 2021)

Найбільш провальні трансфери в історії футболу: мільйони на вітер - фото 4

Попри те, що гравці Барселони були проти переходу Антуана Грізманна до каталонського клубу, керівництво заплатило за французького нападника близько 120 млн євро. Хоч Грізманн і вважався завжди хорошим нападником, однак у Барселоні він такі не зміг акліматизуватись. Зірковий форвард забив за каталонський клуб лише 35 голів у 102 матчах. Згодом Атлетіко викупив Грізманна з Барселони за близько 30 млн євро включаючи бонуси. Попри те, що Барселона змогла повернути частину коштів, але багато шанувальників Барселони вважають, що саме через високу зарплату Грізманна, іспанський клуб не зміг продовжити контракт з Мессі.

Філіппе Коутінью (Ліверпуль – Барселона, 2018)

Найбільш провальні трансфери в історії футболу: мільйони на вітер - фото 5

Ще один невдалий трансфер Барселони. У 2018 році іспанський клуб вирішив придбати зіркового бразильця Філіппе Коутінью з Ліверпуля. Здавалось гравець, який підкорив англійську Прем'єр-лігу легко адаптується до Ла Ліги, тому Барселона виклала за Коутінью 135 млн євро. Однак бразилець не показав себе на полі та більшою мірою заважав в атаці Мессі та Суаресу. Вже через рік його відправили в оренду в Баварію, а згодом продали в середняк англійської Прем'єр-ліги Астон Віллу за 20 млн євро.

Еден Азар (Челсі — Реал, 2019)

Найбільш провальні трансфери в історії футболу: мільйони на вітер - фото 6

Реал прагнув отримати якомога швидше зірку Челсі Едена Азара та заплатив за нього близько 100 млн євро. Така сума була виплачена за бельгійського гравця попри те, що у нього залишався лише рік контракту з англійською командою і мадридський клуб міг отримати футболіста безкоштовно. Свій перший сезон Еден Азар провалив у Реалі забивши лише один гол. У наступних сезонах Азар мав більше травм ніж виходів на поле і за 5 сезонів у Реалі зіграв лише 76 матчів у яких забив 7 голів. Обурення у фанатів також викликала зарплата бельгійця, яка за підсумками його кар’єри у Реалі склала близько 120 млн євро. Крім того, мадридський клуб не зміг продати гравця, який оголосив у 2023 році про завершення кар’єри.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 10 найдорожчих футболістів світу.

Також "Коментарі" писали, що Гвардіола встановив неймовірний трансферний рекорд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини