Головна Новини Спорт футбол На що сподіваються засновники Суперліги
commentss НОВИНИ Всі новини

На що сподіваються засновники Суперліги

Європейський суд продовжить докладно розглядати справу Суперліги

16 липня 2021, 12:59
Поділіться публікацією:

Швидкий розгляд справи про те, чи порушує блокування УЄФА Суперліги європейський закон про конкуренцію, був відхилений. Європейський суд відклав справу для більш детального розгляду. Про це повідомляє FourFourTwo.

На що сподіваються засновники Суперліги

Суперліга - фото з відкритих джерел

Журналісти заявляють, що мадридський суд звернувся до Європейського суду з проханням розглянути питання про те, чи порушив УЄФА закон ЄС, спочатку спробувавши перешкодити формуванню Суперліги, яка провалилась, а потім почавши дисциплінарне провадження проти трьох її членів-засновників: "Реала", "Барселони" та "Ювентуса". Європейський суд як і раніше збирається розглянути це питання, але не в прискореному порядку, про який була мова на самому початку.

УЄФА пообіцяв надійний захист своїх позицій. Своєю чергою представники Суперліги впевнені у своїй правоті та вважають, що майбутнє позитивне рішення Європейського суду надасть такого ж сильного впливу на структуру європейських клубних змагань, як постанова Босмана 1995 року на трансферний ринок і контракти гравців.

Відзначимо, що закон Босмана — це правило, яке дозволяє футболістам, у яких закінчився термін контракту з клубом, перейти в іншу команду без грошової компенсації. До введення правила клуб протягом двох з половиною років зберігав права на компенсацію за гравця.

Нагадаємо, що 18 квітня 2021 року дванадцять клубів оголосили себе членами-засновниками Суперліги, але грандіозні плани зазнати краху протягом 72 годин після того, як дев'ять клубів відмовилися від участі через протести вболівальників, протидію УЄФА, ФІФА, національних ліг та навіть уряду Великобританії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини