Головна Новини Спорт футбол Менеджери ФК Ахметова у війну кинули своїх футболістів у підвалах готелю, - віцепрезидент УАФ Василь Орлецький
commentss НОВИНИ Всі новини

Менеджери ФК Ахметова у війну кинули своїх футболістів у підвалах готелю, - віцепрезидент УАФ Василь Орлецький

Віцепрезидент української асоціації футболу Василь Орлецький емоційно відреагував на пост директора зі стратегічного розвитку "Шахтаря" Юрія Свиридова, в якому той розкритикував УАФ

28 січня 2023, 19:07
Поділіться публікацією:

Про жахливу ситуацію, в якій опинилися гравці "Шахтаря" у перші дні війни написав на своїй сторінці у Facebook віцепрезидент української асоціації футболу (УАФ) Василь Орлецький, пишуть "Коментарі".

Менеджери ФК Ахметова у війну кинули своїх футболістів у підвалах готелю, - віцепрезидент УАФ Василь Орлецький

"Дуже дивно і водночас гидко сприймати слова офіційної особи ФК "Шахтар" щодо діяльності УАФ, де я обіймаю посаду віцепрезидента. Це я про пост одного з клубних директорів Юрія Свірідова. Про досягнення цієї людини ніхто і ніколи не чув, зате зараз він малює з себе д’Артаньяна українського футболу", — пише Орлецький.

Як каже віцепрезидент української асоціації футболу, назріла нагода поговорити про наболіле. Хоча б на прикладі однієї історії, яку він не збирався оприлюднювати, але вже не зміг змовчати.

"Заодно і порівняємо, хто і як дбає про наш футбол. А точніше про його головний актив — гравців та тренерів, — уточняє Орлецький. — Так от у мене лише одне питання. І адресується воно не лише Юрію Свірідову, а загалом менеджменту "Шахтаря" — а де ви всі були в перші дні повномасштабної війни рік тому? У той самий час, як футболісти і тренерський штаб вашої команди ховалися по підвалах столичного готелю "Опера" і благали про порятунок".

Як йдеться у дописі, зараз увесь менеджмент клубу судиться за права на власних легіонерів. "А чому ж ані 24-го, ані 25-го лютого серед вас не знайшлося нікого, хто допоміг би їм з евакуацією? Хіба не ви залишили їх та їхні родини наодинці з ракетами та снарядами", — емоційно реагує автор допису.

"Не знаєте, чому руку допомоги їм тоді протягнули Андрій Павелко та Олексій Михайличенко. Тієї миті ці люди думали не стільки про свою шкуру, скільки про життя людей, які на футбольному полі дарують радість мільйонам. І саме тому за дорученням президента УАФ Михайличенко організував виїзд. У той момент на їхньому обличчі був страх, біль, сльози. Шкода, що ви цього не бачили", — відверто обурюється Орлецький.

При тому наводить і низку й інших аргументів: "Шкода і що у той момент ви забули про Михайла Мудрика, рекордним продажем якого так хизуєтесь нині. А тоді його, а ще Георгія Судакова з вагітною дружиною, Анатолія Трубіна з родиною з-під київських обстрілів допомагали вивезти саме керівники УАФ. Не ви. Ваш золотий актив, вихованців клубної академії, за кордон також евакуйовував не ваш менеджмент, а представники УАФ".

За словами Василя Орлецького, тоді піклувалися не тільки про окремо взятий цей клуб, а й про багато інших: "Ця лише одна історія показово демонструє, хто з нас і як насправді дбає про футбол. На ділі, а не голими словами й безпідставними звинуваченнями".

Віцепрезидент УАФ Василь Орлецький висловив сподівання, що ця історія багатьом відкриє очі на те, як топменеджмент ФК "Шахтаря" нехтує клубним іміджем, за який особисто несе відповідальність якраз Юрій Свірідов. На його думку, таке безсоромне ставлення до гравців команди нівелює багаторічні інвестиції власника клубу Ріната Ахметова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо про чергове попередження Шевченка: УЄФА незмінно проти його "призначення" в УАФ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 січня 2023, 20:44

Не збирався казати та мовчав - був співучасником. Чому за кордон, а ні на війну? Порахували, чиє життя більше грошей приносить? Так і Зе розповідав про шашликі в травні бо міг 7 мільярдів втратити. Перш ніж якомусь Злу допомогати, маразм Байден повинен був поставити йому умову стати на сторону добра. А так від перемоги якогось Зла, темна сторона виграє.


Новини