Головна Новини Спорт футбол Пішла легенда. Помер німецький футболіст Герд Мюллер
commentss НОВИНИ Всі новини

Пішла легенда. Помер німецький футболіст Герд Мюллер

Мюллер страждав від хвороби Альцгеймера

15 серпня 2021, 16:12
Поділіться публікацією:

У неділю, 15 серпня, у віці 75 років помер легендарний німецький футболіст Герд Мюллер. Він був одним з кращих в історії нападників з ФК "Баварія" і збірної Німеччини. Про це повідомили в футбольному клубі "Баварія".

Пішла легенда. Помер німецький футболіст Герд Мюллер

Герд Мюллер. Фото: FC Bayern München

"Сьогодні сумний і чорний день для "Баварії" і всіх її уболівальників. Герд Мюллер був одним з найкращих нападників з усіх, які колись грали, а також прекрасною людиною, особистістю світового футболу. Ми поділяємо глибоку скорботу з його дружиною Уші та його сім'єю. Без Герда Мюллера "Баварія" не був би клубом, який ми всі любимо сьогодні. Його ім'я і пам'ять про нього будуть жити вічно", — сказав президент мюнхенського клубу Герберт Хайнер.

Мюллер страждав від хвороб і Альцгеймера. Про це ще у 2015 році офіційно заявили в футбольному клубі.

Футболіст став легендою, адже забив 566 голів у 607 поєдинках, з яких 365 — у Бундеслізі, що стало безпрецедентним рекордом.

Мюллер зіграв за збірну Німеччини 62 матчі, в яких відзначився 68 разів. Він також виграв Чемпіонат світу-1974, забивши переможний гол у фіналі; Євро-1972 і тричі став переможцем Кубка європейських чемпіонів.

Герд Мюллер народився 3 листопада 1945 року в Нердлінгені, у Баварії. З самого дитинства кумиром Герда був нападник "Нюрнберга" і збірної Німеччини, чемпіон світу 1954 Макс Морлок.

У сезоні 1964/65 Мюллер забив 22 м'ячі за 32 гри. Мюллер став лідером атак команди. У сезоні 1967/68 він забив 19 голів, а від чемпіонату 1968/69 до 77/78 Мюллер кожного сезону почав забивати понад 20 голів.

Його стиль гри був видатним, адже він був невисокого зросту (176 см), але міцним нападником, якого важко було збити з ніг. Прекрасно грав головою, мав "вибуховий" стартовий ривок.

Мюллер не володів віртуозними фінтами, але був досить непередбачуваним. Усіх найкращих німецьких форвардів після 70-х років почали порівнювати саме з Гердом Мюллером.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини