Головна Новини Спорт футбол Хто пропустив найменше голів серед клубів Європи з сезону 2019/20
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто пропустив найменше голів серед клубів Європи з сезону 2019/20

Найкращі 5 команд пропустили менше гола за гру за цей період

7 грудня 2023, 12:51
Поділіться публікацією:

У футболі важливу роль відіграють не тільки забиті голи та яскрава гра в атаці. Важливим елементом сучасної успішної команди є надійний захист. Видання Marca опублікувало список найкращих оборон європейських команд з сезону 2019/20.

Хто пропустив найменше голів серед клубів Європи з сезону 2019/20

Рюдігер та Алаба. Фото з відкритих джерел

У кого найкращий захист в Європі

На п’ятому місці даного топу розташувалася “Барселона” із показником 148 пропущених голів у 167 матчах (з сезону 2019/20). Далі йде “Манчестер Сіті”, команда Пепа Гвардіоли пропустила 142 м’ячі в 166 іграх. Трійку лідерів відкриває мадридський “Атлетіко”, який за 166 матчів пропустив 141 гол (0,84 гола за гру). “Парі Сен-Жермен” дозволив забити в свої ворота ще менше – 139 м’ячів, але зіграв 155 матчів за цей період (0,89). А найкращим захистом у Європі за останній час є оборона мадридського “Реала”. У 167 матчах “королівський клуб” пропустив 129 голів, що є найменшим показником серед усіх. Також “вершкові” мають найкращий показник пропущених голів в середньому за матч – 0,77.

Рекорд “Реала” в цьому сезоні

В цьому сезоні оборона команди Карло Анчелотті перевершує всі очікування. “Реал” вже побив власний рекорд пропустивши 9 голів у 15 стартових матчах Ла Ліги, що є найкращим показником клубу в історії. Минулий рекорд належав команді під керівництвом Зінедіна Зідана, яка у перших 15 матчах сезону 2019/20 пропустила 11 голів. 

Внесок Луніна

Приємно, що свій важливий внесок у цей рекорд зробив і Андрій Лунін. В цьому сезоні він зіграв у п’яти матчах іспанської Ла Ліги в яких пропустив лише два м’ячі. В трьох іграх українець зумів залишити свої ворота “сухими”. Від Whoscored за ці п’ять матчів в Луніна середня оцінка 7,23, що є досить високим показником. Наприклад, у його конкурента за місце в старті Кепи Аррісабалаги сім пропущених м’ячів в десяти матчах іспанської Ла Ліги при 5 сухих поєдинках. Середня оцінка іспанця – 6,79.    

Читайте також, що в сучасному футболі заробітна плата гравців в топових європейських лігах обчислюється в мільйонах євро на рік. Топ найбільших контрактів футболістів в іспанській Ла Лізі наводить портал Capology, передають “Коментарі”.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини