Головна Новини Спорт футбол Греція стала на бік Росії: чи вдалось Україні переконати УЄФА
commentss НОВИНИ Всі новини

Греція стала на бік Росії: чи вдалось Україні переконати УЄФА

Росія хотіла повернутись у міжнародний футбол через Грецію.

сьогодні, 16:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

На останній зустрічі президентів та генсеків футбольних федерацій УЄФА несподівано виникла підтримка Росії. Серед країн, які виступили на її боці, опинилася Греція, а також кілька інших держав, зокрема Білорусь, Чорногорія, Казахстан і Боснія та Герцеговина.

Греція стала на бік Росії: чи вдалось Україні переконати УЄФА

Греція підтримала повернення Росії у футбол. Фото з відкритих джерел

Федерації футболу Греції висунула пропозицію дозволити молодіжним збірним Росії грати в офіційних матчах, обґрунтовуючи це тим, що "діти не повинні страждати" через війну.

Однак Україна зуміла відстояти дискваліфікацію російських команд, яка була запроваджена УЄФА з початку повномасштабної війни у 2022 році. 

Як повідомляє український журналіст і коментатор Віктор Вацко, президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко виступив із "дуже потужною" промовою та нагадав, що Міжнародний кримінальний суд у березні минулого року видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна, якого звинувачують у незаконній депортації дітей з території України. 

Очільником Федерації футболу Греції є Макіс Гагаціс, який також обіймає посаду генерального менеджера клубу ПАОК. Цей клуб належить російському бізнесмену Івану Саввідісу, близькому до російського диктатора Путіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія планувала через Киргизстан повернути своїх спортсменів до участі у міжнародних змаганнях з шахів. Найкращий шахіст світу під час нагородження виступив з промовою проти зняття дискваліфікації РФ.

Також "Коментарі" писали про колишнього українського футболіста, який передав свою футболку на аукціон для окупантів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини