Футбольно-коронавірусний скандал в Росії: за що суддю відсторонили від роботи

Рефері відсторонили від арбітражу в професійних лігах

Стала відома причина, через яку арбітр Микола Волошин був відсторонений від роботи на матчах професійних російських ліг. Про це повідомляє Sport24.

10 липня з'явилася інформація про те, що 36-річний суддя не потрапив до списків арбітрів, допущених до роботи в Російській Прем'єр Лізі (РПЛ), Олімп-ФНЛ дивізіон (друга після РПЛ ліга) і Олімп-II (третій ешелон російського футболу) дивізіоні Футбольної національної Ліги (ФНЛ) в сезоні-2021/22.

Таке рішення було прийнято, тому що останні пів року Волошин їздив на матчі ФНЛ з підробленими ПЛР-тестами. Арбітри ж зобов'язані робити новий ПЛР-тест перед кожною грою, при цьому Російська Федерація Спорту (РФС) компенсує суддям витрати. Уникаючи реального ПЛР-тесту, Волошин наражав на небезпеку здоров'я гравців, організаторів і колег, що керівництво визнало безвідповідальним і неприйнятним.

Волошин працював в РПЛ останні три роки. На його рахунку 35 матчів чемпіонату Росії в ролі головного судді.

Нагадаємо, що під час минулого чемпіонату Європи було зафіксовано значно менше фолів в порівнянні з Євро, яке проходило у Франції у 2016 році (-176), більше хвилин результативної гри (на 2 хвилини та 21 секунду), менше жовтих карток (-31), але в половину більше червоних (6 в цьому році й 3 - у 2016-му) і більше пенальті (17 - на Євро-2020 і 12 - у Франції).

Додамо, що переможцем Чемпіонату Європи з футболу UEFA EURO-2020 (Євро-2020) стала Італія. Збірна Італії здобула кубок Анрі Делоне після серії пенальті й обійшла суперника з рахунком 3:2.

До того ж два останніх удари англійців потягнув італійський воротар Доннарумма, ставши кращим гравцем чемпіонату Європи 2020 року. Основний час закінчився з рахунком 1:1. Цей трофей став другим в історії італійського футболу.