Чому тренеру збірної Італії Роберто Манчіні шкода англійську команду

Манчіні, який не зміг виграти чемпіонат Європи як гравець, підкорив європейську першість у тренерському амплуа

Тренерський дует друзів Роберто Манчіні та Джанлуки Віаллі не зміг стримати сліз радості від першої в житті перемоги на чемпіонаті Європи як тренерів. Свого часу, граючи за збірну Італії, їм так і не вдалося отримати трофеїв на національному рівні. Про це повідомляє Gazzetto dello Sport.

Теперішніх тренерів італійської національної команди об'єднує довга історія справжньої й глибокої дружби, яка тягнеться ще з ігор за "Сампдорію". Як футболісти збірної вони змарнували можливість отримати європейський трофей у складі молодіжної команди до 21 року, а потім на чемпіонаті світу 1990 року. Але вже в почесному віці змогли довести свою команду до логічної перемоги на Євро-2020.

"Команда сильно зросла, і я думаю, що її можна поліпшити. Це було дуже важко, але ми дуже щасливі за італійців. Дружба з Віаллі? Це виходить за всі рамки, як у "Сампдорії" нашого часу. Сьогодні коло замкнулося. Але дружба, зав'язана між нами, допомогла нам зайти так далеко", - сказав головний тренер збірної Італії Роберто Манчіні.

Не змогли стримати сліз радості й італійські гравці від Чірро Іммобіле, який, звичайно, не був одним із головних героїв, до Жоржиньйо, який, попри провал з останнім пенальті, ще раз показав, чому в цьому році він двічі став чемпіоном Європи, спочатку з "Челсі", а тепер з національною збірною, аж до Джанлуїджі Доннаруми, який у віці 22 років вселяв силу і впевненість у найкритичніші моменти.

"Неможливо було навіть подумати, але у мене чудові хлопці, і у мене немає слів для цієї чудової групи виконавців. На нашому шляху була непроста гра, фінал, як би він не йшов, став дуже складним. У мене немає слів, чудові гравці. Вболівальники, тепер святкуйте!" - підкреслив Манчіні.

Також тренер італійської збірної додав, що йому все-таки шкода англійців, адже доля чемпіонства вирішувалася в серії пенальті, яка в більшості випадків є лотереєю.

Нагадаємо, що переможцем Чемпіонату Європи з футболу UEFA EURO 2020 (Євро-2020) стала Італія. Збірна Італії здобула кубок Анрі Делоне після серії пенальті й обійшла суперника з рахунком 3:2.

До того ж два останніх удару англійців потягнув італійський воротар Доннарума, ставши кращим гравцем чемпіонату Європи 2020 року. Основний час закінчився з рахунком 1:1.