Головна Новини Спорт футбол Чому президента полтавської "Ворскли" оголосили в міжнародний розшук
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому президента полтавської "Ворскли" оголосили в міжнародний розшук

Поки Інтерпол розшукує українського бізнесмена, доля полтавського клубу залишається в підвішеному стані

16 липня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Відомого українського бізнесмена та директора футбольного клуба "Ворскла" Костянтина Жеваго оголосили в міжнародний розшук за запитом Державного бюро розслідувань (ДБР). Про це повідомляє пресслужба відомства.

Чому президента полтавської "Ворскли" оголосили в міжнародний розшук

Костянтин Жеваго - фото з відкритих джерел

Як вказують в ДБР, 27 вересня 2019 екснардепу було повідомлено про підозру. Він, як колишній власник АТ "Банк "Фінанси та Кредит", організував розтрату 113 млн доларів США цієї фінустанови. На цей момент пошуком Жеваго займається Інтерпол.

"Підконтрольна йому офшорна компанія відкрила кредитні лінії в іноземних банках, а його банк став поручителем. Після того, як офшорна компанія не виконала договірні зобов'язання, іноземні банки стягнули заставне майно поручителя, зокрема списали 113 млн доларів США з кореспондентських рахунків українського банку. Після цього зазначений банк був визнаний неплатоспроможним", — повідомляють у відомстві.

Відзначимо, що колишнього народного депутата підозрюють у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

Нагадаємо, 27 вересня 2019 року в ДБР заявили, що заочно вручили Жеваго підозру у справі про розтрату 2,5 млрд грн банку "Фінанси та кредит". У пресслужбі бізнесмена повідомили, що він не з'явився в ДБР для вручення підозри й допиту, оскільки знаходиться на лікуванні за кордоном. Жеваго заперечує будь-які звинувачення. У справі про розтрату 2,5 млрд грн банку фігурує також ряд колишніх топменеджерів фінустанови.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Жеваго знаходиться в розшуку ще з 2019 року, коли суд постановив заарештувати екснардепа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини