Головна Новини Спорт футбол Чому іспанські ЛГБТ-активісти виступили проти українського футболіста Зозулі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому іспанські ЛГБТ-активісти виступили проти українського футболіста Зозулі

В Іспанії багато футбольних фанатів вважають українця Романа Зозулю нацистом і радикалом

9 серпня 2021, 15:02
Поділіться публікацією:

Український футбольний гравець Роман Зозуля, який займає позицію нападника, потрапив у вже не перший міжнародний скандал, пов'язаний з Іспанією. Причина, як повідомляє видання "Спорт Сегодня", — в небажанні деяких іспанських громадян бачити українця в складі будь-якого з їхніх футбольних клубів.

Чому іспанські ЛГБТ-активісти виступили проти українського футболіста Зозулі

Українця Романа Зозулю не хочуть бачити в іспанських футбольних клубах. Фото: Getty Images

Згідно з наявною інформацією, Зозуля збирається укласти дворічний контракт із командою Фуенлабрада. Однак подібний спортивний трансфер категорично не подобається представникам місцевого ЛГБТ-суспільства.

Як офіційно заявили представники громадської організації Fuenla Entiende, пов'язаної з підтримкою сексуальних меншин, Роман Зозуля не раз був помічений у підтримці військових радикальних організацій. Також в ЛГБТ-спільноті вкрай незадоволені фотографіями спортсмена, який нібито позує на тлі, де присутня певна нацистська нумерологія.

"Крім цього, Зозулю на матчах публічно підтримували політичні лідери ультраправої іспанської партії VOX", — заявили в Fuenla Entiende.

Представники ГО вважають, що Зозулі не місце ані в їхньому місті, ані в місцевому футбольному клубі, тому що люди, подібні йому, "можуть здійснювати напади на іммігрантів" або представників ЛГБТ.

Фуенлабраду ж активісти характеризують як місто, вільне від фашистських і гомофобських поглядів. Саме тому будь-які вияви нетолерантності вони трактують як особисту образу.

Чому іспанські ЛГБТ-активісти виступили проти українського футболіста Зозулі - фото 2

До слова, раніше іспанці вже критикували Зозулю схожим чином. Подібне сталося у 2017 році, коли спортсмен так і не став членом ФК "Райо Вальєкано".

Зазначимо, що при цьому Зозуля — один з українських футболістів, який підтримує вітчизняну армію не тільки словом, а й фінансово. За це він навіть був нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, який скандал, пов'язаний з позицією українських олімпійців стосовно Росії, розгорівся в інтернеті після завершення Олімпіади в Токіо. Всі подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, за що в Британії місцеві ЗМІ розкритикували українця Ярмоленка, аналізуючи його футбольний виступ на "Євро-2020".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини